Sollieds høye spill

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Trond Sollied reiste tirsdag hjem fra Aten uten noen kontrakt med Olympiakos. Årsaken er 375.000 euro.

Nordmannen spiller et høyt spill i disse dager. Han vil vekk fra Brugge, en klubb han har trent med stor suksess de siste årene, men han har ett år igjen av kontrakten. I den kontrakten står det nedfelt at nordmannen kan forsvinne før kontraktstiden er omme, vel å merke om Brugge får 375.000 euro for det.

De pengene vil ikke Sollied betale selv. De vil heller ikke Olympiakos ut med. Og Brugge vil ikke gi slipp på nordmannen uten å få pengene sine.

Der står saken i øyeblikket.

Samtidig har Brugge, ifølge belgiske medier, allerede funnet Sollieds erstatter – gode, gamle Jan Ceulemans. Men de kan ikke signere noen kontrakt med den tidligere belgiske landslagskapteinen før Sollieds kontrakt er annullert eller opphevet. De kan ikke risikere at Sollied plutselig gjør helomvending og bestemmer seg for å bli. Da må Brugge betale to trenerlønninger, noe som garantert vil koste dem mer enn de 375.000 euroene partene nå strides om.

Sollied driver, ifølge Brugge-kilder, nå med en slags uthalingstaktikk, der håpet angivelig er at han skal få sparken. Da får Sollied i så fall en fyrstelig kompensasjon, istedenfor selv å måtte punge ut med om lag tre millioner norske kroner.

Brugge sier de forventer at Sollied er tilbake igjen 4. juli, da laget begynner sesongoppkjøringen igjen. Olympiakos begynner sin ti dager senere, hvilket betyr at de ikke har like stort hastverk med å få på plass en trener som Brugge. Konsekvensen kan bli at Brugge har sin første trening uten noen trener i det hele tatt, en situasjon klubben neppe ønsker seg. Derfor kan det fort hende at Brugge sparker Sollied og gir ham den kompensasjonen han har krav på, rett og slett for å få saken ut av verden.

Da har ranaværingen i så fall vunnet det høye spillet om - relativt sett - nokså lite penger, siden spekulasjoner tyder på at han vil få en årslønn på over 30 millioner i Olympiakos. En ting er i hvert fall sikkert: Sollied balanserer på en tynn, tynn line om dagen. Han kan risikere at Olympiakos finner en annen trener i mellomtiden, i tillegg til at han kan ende opp som en slags persona non grata i Brugge - men med kontrakt.

Det er i hvert fall en situasjon verken Brugge eller Trond Sollied er tjent med.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.