*Nettavisen* Sport.

Solskjær: - Det er en slik manager jeg vil være

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix

- Hvis jeg skal holde på med dette i mange, mange år, så kommer jeg nok til å fortsette å gjøre det på denne måten.

05.10.12 18:11

Molde (Nettavisen): Molde er ikke bare eliteseriens beste lag. Romsdalsklubben har også noen av de største talentene i norsk fotball. Flere av dem var involvert i torsdagens kamp mot tyske Stuttgart torsdag.

Erfaring er ofte en faktor som verdsettes av fotballmanagere, spesielt i tøffe europacupkamper. For Ole Gunnar Solskjær virker det å være annerledes.

Mot Stuttgart var blant andre Martin Linnes (21), Magnus Wolff Eikrem (22), Magnus Stamnestrø (20), Etzaz Hussain (19) og Daniel Chima Chukwu (21) med fra start. I tillegg ble både Jo Inge Berget (22) og Joshua Gatt (21) byttet innpå i løpet av kampen.

- Jeg har en gjeng med unge, gode fotballspillere med riktige holdninger. De har lyst til å bli bedre, og de er ydmyke nok til å se at de fortsatt utvikle seg. Det er kjekt å gi guttene sjansen til å overraske meg positivt, forteller Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

- Ingen gullgenerasjon
I klubben finnes også to av de mest spennende forsvarsspillerne i Norge. Verken Even Hovland (23) eller Magnar Ødegaard (19) var med mot Bundesliga-laget, men Molde kunne likevel stille med et midtstopperpar med en gjennomsnittsalder på 25.5 år.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Man må helt tilbake til 1984 for å finne et annet lag enn Rosenborg som har vunnet den øverste divisjonen i Norge to år på rad. Molde topper likevel tabellen i skrivende stund, og ligger godt an til å ta sitt andre strake seriegull. Ifølge Manchester United-legenden Solskjær er det likevel på ingen måte fare for at spillerne hans tar av med det første

- Det er vanskelig å kalle dette for en gullgenerasjon. Men nå begynner spillerne å få troen på at de selv er gode. Det er ikke fare for at de tar av, det er heller den andre veien. De er litt forsiktige, men nå begynner de å få troen på dette, forklarer Ole Gunnar Solskjær.

- Det er sånn jeg vil gjøre
Nordmøringen, som tidligere denne uken ble linket til den ledige managerrollen i Blackburn av britiske BBC, forklarer til Nettavisen at ungdomsfilosofien er noe han vil ta med seg resten av karrieren.

- Dette med å bruke unge spillere kommer jeg til å fortsette med i fremtiden. Jeg synes det er fantastisk å jobbe med unge spillere. De har holdningene, de har gløden og de har interessen. I tillegg har de et brukbart talent fra før. Dette med personlighet er viktig for meg, forklarer Solskjær.

- Hvis jeg skal holde på med dette i mange, mange år, så kommer jeg nok til å fortsette å gjøre det på denne måten, fortsetter manageren.

Les også disse sakene i Nettavisen:

Ole Gunnar Solskjær forventer at de gode prestasjonene i Europa vil påvirke spillerne hans positivt, og motivere dem til å jobbe enda hardere.

- Jeg tror slike kamper gjør mye for guttene. Kampen mot Stuttgart pluss den siste timen mot FC København må gjøre noe med dem, og det må gjøre noe med gløden, motivasjonen og inspirasjonen. Det gjør noe med gleden over å spille fotball, for spillerne ser at de faktisk kan nå litt langt, sier Solskjær.

- Trenger ikke å være fra Tyskland
Etter at Solskjær kom til Molde, har klubben i større grad begynt å henvende seg til lokalmiljøet. Effekten av å få en profilert manager og lokalhelt til klubben, har utvilsomt vært viktig for støtten rundt de regjerende seriemesterne.

Nå håper Ole Gunnar Solskjær at hans unge lag skal lokke enda flere på kamp i en region der fotballen står sterkt.

- Det er viktig at de lokale heltene dine er gode fotballspillere. Man trenger ikke å være fra Danmark eller Tyskland for å prestere utpå en bane. Det er mulighet for å se så gode spillere her annenhver helg, faktisk, avslutter Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.