*Nettavisen* Sport.

Solskjær: - Glad det løste seg for Molde

Foto: All Over Press

Tor Ole Skullerud (43) erstatter Ole Gunnar Solskjær i Molde.

13.01.14 16:52

Det kom frem på en pressekonferanse i Molde mandag ettermiddag.

Solskjær: Lykke til!
Tidligere Molde-trener Ole Gunnar Solskjær benyttet anledningen til å sende en hilsen til etterfølgeren via sin gamle klubbs hjemmeside.

- Jeg er glad for at Molde fikk løst trenersituasjonen så raskt og at de fikk en så god mann. Tor Ole har vist han jobber godt med unge fotballspillere og er høyt respektert. Jeg vil ønske ham og klubben lykke til og vil følge laget tett fra Cardiff, sier Ole Gunnar Solskjær til klubbens hjemmeside.

- Det er en god dag for Molde Fotballklubb. Vi har fått på plass en viktig brikke. Vi i Molde er opptatte av å ta nye steg, utvikle oss, og det skal vi gjøre gjennom kontinuitet. Vi skal være en klubb som kjemper i toppen av norsk fotball. Vi har et godt fundament og et godt utgangspunkt for å utvikle oss videre, sier styreleder i Molde Øystein Nerland.

- Vi er svært fornøyd med Tor Ole, som var vårt førstevalg, fortsetter han.

Etter flere dager med forhandlinger ble partene enige om en avtale sent søndag kveld. Hovedpersonen er også veldig fornøyd.

- Jeg er fryktelig glad for å være på plass i Molde og på Aker Stadion. Det har gått fort. Vi har hatt en grundig og god prosess, og jeg kommer til en stødig og flott klubb som har ambisjoner, sier Skullerud.

- Jeg tror vi kan utvikle oss videre, etter en fantastisk periode i klubben, med flinke folk og kompetanse i Molde. Det er en stor dag for meg, siden jeg får tillit fra klubben til å ta dette videre, fortsetter han.

- Føler forventningspress
Skullerud får dermed ansvaret med å føre stafettpinnen videre etter Ole Gunnar Solskjær, som forrige uke ble ansatt som Cardiff-manager.

På spørsmål om han føler forventningspress etter Solskjær, svarer Skullerud slik:

- Ja, det gjør jeg. Og sånn må det være.

I tillegg til Solskjær, har Mark Dempsey (trener), Richard Hartis (keepertrener), Rene Skovdahl (fysisk trener) og Mats Møller Dæhli forlatt blåtrøyene.

- Vi skal, sammen med Tor Ole, få på plass et veldig godt trenerteam, sier Nerland.

- Dyktig og kunnskapsrik
Spillerne er positive til ansettelsen.

- Det er spennende med en ny start. En dyktig og kunnskapsrik person, sier Molde-kaptein Daniel Berg Hestad til TV 2.

Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen mener oslomannen er riktig person til å føre Solskjær-arven videre.

- Tor Ole Skullerud står for en fotballfilosofi som er nær opp til Ole Gunnar sine tanker. Derfor er dette også en kandidat som Ole Gunnar varmt anbefalte overfor Molde FK, sier Nordstrand Jacobsen.

Sist sommer ledet 43 år gamle Skullerud Norges U21-lag til bronse under EM i Israel. Senere rykket han opp som assistent på A-landslaget etter at Egil Drillo Olsen ble fjernet til fordel for Per-Mathias Høgmo.

Skullerud er også blitt koblet til svenske trenerjobber. Tidligere jobbet han bl.a. under Martin Andresen i Vålerenga.

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.