Solskjær: - Jeg ble veldig overrasket

Foto: Stu Forster (2014 Getty Images)

- Jeg må til bunns i dette.

11.01.14 20:27

CARDIFF - WEST HAM 0-2:

CARDIFF (Nettavisen):

Ole Gunnar Solskjær (40) fikk den verst tenkelige debuten som manager i Premier League.

West Ham vant 2-0 på Cardiff City Stadium, og satte en skikkelig demper på stemningen for alle som hadde gledet seg til nordmannens første kamp som Cardiff-sjef.

Cardiff var det klart beste laget, men ballen ville ikke i mål, til tross for at de spilte mot 10 mann de siste 20 minuttene.

LES OGSÅ: Dæhli valgte Cardiff foran United

Det var en skuffet, men fattet, Ole Gunnar Solskjær som møtte pressen etter kampen.

Og det var én ting nordmannen ikke hadde ventet seg i sin Premier League-premiere.

- Jeg ble overrasket over førsteomgangen. Spillerne har vært så kvikke på trening, men i første omgang kom vi aldri i gang, og hadde ikke noe energi. Dette er noe jeg må til bunns i. Vi hadde ikke energi. Men vi svarte i andreomgang og spilte veldig bra, sier Solskjær etter kampen.

- Det er lettere å akseptere tomålstap hvis det er fortjent. Vi hadde dobbelt så mye ballbesittelse som dem i andre omgang, fortsetter han.

- Hvorfor kom dere aldri i gang før pause?

- Skaden (på Guy Demel) påvirket alle, og det var ikke en god kamp i første omgang. Det gjorde meg overrasket, sier Solskjær.

LES OGSÅ: Kampreferat

I første omgang var Cardiff maks uheldige da et skudd fra Bo-Kyung Kim gikk i tverrligger og ned på streken. Dommer Lee Mason fikk hjelp av mållinjeteknologi, men da «målklokken» hans ikke slo ut og displayet fortsatte å være svart, vinket han spillet videre, helt korrekt.

- I og med at det var vått der ute, regner jeg med at ballen ikke var inne. Når det er vått, pleier den å stusse ut av mål, sier Solskjær til Nettavisen.

Han mener tverrliggertreffet ble avgjørende i en periode der kampen lå og vippet.

- Hver eneste kamp i Premier League, i hvert fall på nedre halvdel, er så jevne at det første målet ofte blir avgjørende, mener Solskjær.

Det kan være på sin plass å minne om at Solskjær åpnet karrieren som Molde-trener ved å tape 0-3 borte mot Sarpsborg, men fulgte opp med å vinne seriegull samme år. Det kan være en kjærkommen påminnelse når man ser på Cardiffs terminliste fremover, med to kamper mot Manchester-lagene.

- Den kampen glemmer jeg nok ikke, sier Solskjær når Nettavisen spør om det er deilig å huske tilbake til den kalde kvelden i Sarpsborg i 2011.

- Er dette litt likt?

- Hver gang du taper en kamp, er du skuffet. Men så drar du hjem, og da begynner du å tenke på neste kamp, sier han.

Artikkelen fortsetter

Foto: Nick Potts

Nå tilsier all logikk at han starter Premier League-karrieren med tre strake tap, og poeng i de to bortekampene mot Manchester-lagene vil være en stor bonus.

- Ja, men det har skjedd overraskelser før i fotball. Vi reiser ikke opp til Manchester og tror vi skal tape. Vi kan få til noe der, sier Solskjær til Nettavisen.

- Det er en enorm interesse for deg og prosjektet ditt i Norge. Hvordan har du opplevd det?

- Det er veldig dårlig internett på hotellet, spøker Solskjær.

- Neida, jeg har ikke brukt så veldig mange timer på å lese hva som foregår, men jeg har fått med meg at det er interesse. Men slik var det med Ståle (Solbakken) også. Og med Henning (Berg). Det er sånn, norsk fotball og engelsk fotball, det er noe spesielt. Det er bare artig, det, sier han til Nettavisen.

Magnus Wolff Eikrem var kanskje det største lyspunktet på en ellers grå Cardiff-dag. Nordmannen fikk spille de siste 25 minuttene og viste seg frem fra en god side.

23-åringen viste flere prov på god pasningsfot, og var også farlig frempå med et skudd. Publikum satte tydelig pris på å se nysigneringen i aksjon.

- Han var positiv, sier Solskjær til Nettavisen om midtbanespilleren.

- Magnus gjorde det bra. Han hadde gode taklinger, pasninger og et par skudd på mål. Han kommer til å klare seg fint, fortsetter Solskjær.

Artikkelen fortsetter

Foto: Chris Fairweather/Huw Evans Agen

West Ham-assistent Neil McDonald møtte pressen i Sam Allardyces fravær. Han innrømmer at de fryktet Solskjær-faktoren før kampen.

- Vi kontrollerte de første 15 minuttene, men etter skadeoppholdet tok de over. Men vi fikk det første målet, og laget gjorde jobben sin, sier McDonald.

I sitt første kampprogram før West Ham-møtet lørdag, brukte Ole Gunnar Solskjær mye plass på å takke supporterne for velkomsten siden han overtok som manager. Han avsluttet med å takke kontroversielle Vincent Tan for at han ga ham mulighet til å bli Cardiff-manager.

Nordmannen fikk en enorm mottakelse før kampstart. Da navnet hans ble ropt opp og Solskjær entret gresset, var lydnivået enkelt og greit brutalt.

Da dommeren blåste av kampen, etter null mål og null poeng, kunne man høre en knappenål falle.

Og nå venter Manchester-lagene. På bortebane.

Men dette visste Ole Gunnar Solskjær da han tok jobben. Nå er det opp til ham å vise at han takler presset.

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.