*Nettavisen* Sport.

Solskjær: - Stort resultat

ENDELIG: Ole Gunnar Solskjærs Cardiff kunne juble for tre poeng.

ENDELIG: Ole Gunnar Solskjærs Cardiff kunne juble for tre poeng. Foto: Rebecca Naden / (Reuters)

Den pressede nordmannen kunne juble for tre poeng i skjebnekampen mot Fulham.

08.03.14 20:11

CARDIFF - FULHAM 3-1:

Ole Gunnar Solskjærs Cardiff vant det mange har døpt skjebnekampen mot Fulham lørdag ettermiddag.

Solskjær: - Stort resultat
To mål av kaptein Steven Caulker og ett Fulham-selvmål sørget for scoringene som bringer Cardiff opp på 25 poeng, like mange som West Bromwich på sikker plass.

- Dette er et stort resultat for oss. Begge lag trengte et resultat, men vi fikk det, sier Solskjær etter kampen ifølge Cardiffs offisielle twitterkonto.

Han roser disiplene sine for moralen de viste da Fulham utlignet til 1-1 i andre omgang.

- Det er det jeg hovedsakelig tar med meg. De var fast bestemt på å skaffe seieren. Det betyr mye for alle her i klubben, både spillerne, støtteapparatet og fansen, sier nordmannen.

Tre poeng fører Cardiff nærmere trygg plass enn de har vært på lenge. Men Solskjær tar ikke av.

- Dette er bare én seier. Nå retter vi øynene mot Goodison Park, sier han. Cardiff møter som kjent Everton neste helg.

Flere eksperter hadde før kampen uttalt at kampen var et vinn eller forsvinn for begge lag, og nå er situasjonen grufull for Felix Magaths Fulham. Hvittrøyene ligger dønn sist med 21 poeng når ni kamper gjenstår av sesongen.

Klikk på bildet for å forstørre.

VIKTIG: Cardiff tok tre poeng i skjebnekampen mot Fulham. Her jubler kaptein Steven Caulker for én av hans to scoringer i oppgjøret. Foto: Rebecca Naden / (Reuters)


- Beste følelsen i karrieren

TV 2s Trevor Morley tror Solskjær er 15 kilo lettere etter den viktige seieren.

- Solskjær har hatt en fantastisk karriere, vunnet Champions League. Men da fløyta gikk i dag, tror jeg det var den beste følelsen han har hatt i fotballkarrieren, sier Morley.

Sterke ord når man snakker om en som personlig har avgjort en Champions League-finale for Manchester United.

John Carew så kampen fra TV 2s studio i Bergen. Han ble imidlertid ikke overbevist av seieren.

- Jeg tror dessverre fortsatt at de kommer til å rykke ned. Men for laget og teamspiriten var det positivt for dem å vinne, sier Carew til TV 2.

Kapteinen roser moralen
Kaptein Steven Caulker scoret som sagt to av Cardiffs mål. Han er stolt av laget etter seieren.

- Vi har masse lagmoral her. Da Fulham utlignet, ville mange ha deppet og hengt med hodet, men vi kjempet tilbake. Hvis vi viser samme moral i de neste ni kampene, er jeg sikker på at vi vil overleve, sier Caulker ifølge BBC.

Selve kampen åpnet godt for hjemmelaget, og Cardiff hadde styringen gjennom hele første omgang. Det er lenge siden Solskjærs menn var like komfortable både med og uten ball som før hvilen mot Fulham.

Men kampens første scoring kom ikke før på overtid i første omgang. Driblefanten Craig Noone slo et innlegg fra venstresiden, og ballen havnet til slutt foran mål der Steven Caulker enkelt kunne pirke den over streken.

Cardiff-spillerne feiret som at seriegullet var i boks, og endelig kunne de gå til pause med en ledelse. Det gjorde de for første gang under Solskjærs ledelse.

Klikk på bildet for å forstørre.

PÅ PLASS: Cardiff-eier Vincent Tan så laget vinne mot Fulham. Foto: Rebecca Naden / (Reuters)

Fulham utlignet
Men gleden ble kortvarig. Et kvarter ut i andre omgang slo nemlig gjestene tilbake. På en corner steg Jonny Heitinga til værs og sendte ballen mot bakerste stolpe, der Tottenhams leiesoldat Lewis Holtby hadde revet seg løs. Fra én meter satta han inn utligningen for Fulham.

Scoringen kom etter et kvarter med vedvarende Cardiff-overtak, og hjemmelaget fortsatte å kjøre kampen til tross for baklengsmålet. Da får man gjerne betalt i fotball, og det fikk Cardiff. På en corner etter 67 minutter steg kaptein Caulker til værs og headet inn 2-1-scoringen. Maarten Stekelenburg burde kanskje ha tatt headingen, som gikk via bakken og i mål.

Selvmål
Noen minutter senere fikk Solskjær & co mer å juble for. Noone slo et godt innlegg inn i feltet, der Frazier Campbell fikk avsluttet rett på Stekelenburg. Returen gikk rett ut i ryggen på Sascha Riether og tilbake over streken. Maks uflaks for Fulham, og stillingen ble 3-1.

Brede Hangeland og John Arne Riise startet for bortelaget, mens Ole Gunnar Solskjær valgte å sende utpå et lag uten nordmenn fra start for vertene. Magnus Wolff Eikrem og Mats Møller Dæhli ble plassert på benken fra start. Sistnevnte ble byttet inn rett etter 3-1-scoringen.

Fulham klarte aldri å slå tilbake, og dermed endte det med tre meget viktige poeng for rødtrøyene.

Cardiffs neste kamp i Premier League spilles borte mot Everton lørdag 15. mars. Helgen etter kommer Liverpool på besøk til Cardiff City Stadium.

P.S: Magnus Wolff Eikrem fikk også spilletid mot Fulham. Nordmannen ble byttet inn ti minutter før slutt da Gary Medel ble tatt av banen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.