Solskjær: - Vi er gode nok til å overleve

Foto: All Over Press

Ole Gunnar Solskjær tror Cardiff beholder plassen tross ett poeng mot Villa.

11.02.14 23:39

CARDIFF - ASTON VILLA 0-0:

Etter en vanskelig innledning på sin Premier League-karriere, samt det stygge derbytapet mot Swansea i helgen, var Ole Gunnar Solskjær ute etter å rette opp inntrykk da Aston Villa kom på besøk.

I en frustrerende kamp hjemme i Wales, der Cardiff blant annet traff metallet to ganger i første omgang, endte det til slutt med poengdeling, selv om Aston Villa trolig var nærmest ut ifra sjanser totalt sett.

Kun sekunder før dommeren blåste i fløyta for siste gang, var Cardiff kun et tigersprang fra keeper David Marshall unna å miste alle poengene, men det holdt altså til uavgjort.

- Gode nok
Ikke et halvgærent resultat isolert sett, men uavgjort på hjemmebane mot en annen potensiell nedrykkskandidat er likevel mindre enn det Solskjærs menn behøver, og dermed befinner de seg fortsatt godt plantet under den røde streken.

- Vi er veldig frustrerte over at vi ikke klarte å sette en av sjansene i første omgang. Vi gjør en så god første omgang du kan få, og det er synd at vi ikke fikk uttelling på sjansene våre, sier Solskjær i intervjuet etter kampen.

Han mener at han har et godt nok lag til å holde seg i Premier Legaue

- Vi er gode nok til å overleve, og spillerne som kom inn i januar, sammen med de vi hadde her fra før er nok til å gjøre jobben, forsikrer den norske manageren.

Ellevill dobbelsjanse
Etter en forholdsvis tam innledning på oppgjøret, var Cardiff kun millimetere unna å ta ledelsen da et kvarter var spilt.

Først fikk Frazier Campbell muligheten fra skrått hold etter å ha blitt spilt fri på nydelig vis. Med venstrebeinet klarte fikk spissen sendt av gårde et skudd som gikk via Villa-keeper Brad Guzan og i stolpen.

Bare sekunder senere fyrte midtbanspiller Craig Noone av fra 18 meter. Igjen gikk ballen via en av bortelagets spillere, før den denne gangen traff tverrliggeren.

Cardiff viste at de var interesserte i å snu den dårlige Solskjær-trenden med fire på på fem ligakamper, og fortsatte å produsere farligheter foran gjestenes mål.

Særlig United-innlånte Wilfried Zaha viste seg ved flere anledninger fram fra sin beste side, og etter en drøy halvtime satte lynvingen ballen i mål.

Dessverre for Solskjær og gjengen vinket linjedommeren korrekt for offside, og målet ble dermed annullert.

Foto: Reuters / NTB Scanpix

En halvtime ut i oppgjøret måtte midtbanespiller Jordan Mutch kaste inn håndkleet, som ble erstattet av Magnus Wolff Eikrem som kom inn til tredje Premier League-kamp.

Selv om heller ikke Aston Villa var ufarlige, og skapte noen små farligheter foran David Marshall i Cardiff-målet, var det definitivt hjemmelaget som burde vært i ledelsen hjemme i Wales til pause.

Møller Dæhli kom inn
Da lagene kom ut til den andre omgangen, var det gjestene fra Birmingham som hadde overtatt initiativet.

Midtveis i omgangen hadde Solskjær tydeligvis innsett at det var på tide å ta grep, og inn fra benken kom Mats Møller Dæhli for Wilfried Zaha.

Selv om den norske supporteryndlingen viste fram noen fine detaljer nesten umiddelbart, slet stortalentet med å sette ordentlig preg på kampen.

I stedet var det Villa som fortsatte å presse på for ledermålet, og åtte minutter før full tid fikk Gabriel Agbonlahor en alle tiders mulighet til å gi bortelaget seieren.

Det klarte han ikke, og da Cardiff-keeper David Marshall vartet opp med en feberredning på nok en Villa-sjanse på overtid, ble det poengdeling på Cardiff City Stadium.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Premier League

Mest lest på Sport

Annonsebilag