*Nettavisen* Sport.

Solskjær: - Vi slapp egentlig bare inn ett

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

- Resultatet var verre enn kampen, mener Molde-manageren.

01.10.12 07:53

MOLDE - STABÆK 4-3:

MOLDE (Nettavisen): Molde, som selv scoret fire, slapp inn hele tre mål mot den suverene tabelljumboen Stabæk. Med en kommende storkamp i Europa League mot tyske Stuttgart på torsdag, var det ikke akkurat betryggende det serielederne leverte bakover. Ole Gunnar Solskjær var likevel strålende fornøyd.

- Det var litt annerledes enn det har vært med oss den siste tiden. Det har vært sjansefattig og litt traurig i det siste, men i dag var det underholdning. Det er viktig på hjemmebane. Jeg ba spillerne om å ta sjanser, og det gjorde dem, forteller Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

- Man har aldri en plan om å slippe inn tre mål, men jeg er ikke bekymret. Vi er heller nødt til å lære av det. I dag fikk vi vist at vi kan score mål. Vi hadde masse trøkk i boksen, og hadde mange folk foran mål, fortsett manageren.

- Vi slapp bare inn ett
Selv om det sto 4-3 på resultattavlen da kampen var ferdig, var ikke Solskjær enig i at laget hans var så svake defensivt som resultatet skulle tilsi.

- Det er ikke kjekt å slippe inn mål etter elleve sekunder. Dessuten er det klart frispark til oss to ganger før det andre målet til Stabæk går inn. Det siste målet er litt dårlig konsentrasjon. Egentlig slapp vi inn ett mål på de 90 minuttene. Resultatet var verre enn kampen, sier Solskjær til Nettavisen.

Hat trick
Molde har hatt et tett kampprogram i hele år, og den siste tiden har de regjerende seriemesterne også slitt med en del skader. Det har gjort at Solskjær har måttet benyttet en del reserver. En av dem er Daniel Chima Chukwu. I dag scoret nigerianeren hat trick.

- Vi er kjempefornøyd med Chima. Dessverre har vi ikke fått sjansen til å gi han så mye spilletid, fordi Davy Claude Angan har vært så god. Han (Angan) er toppscorer i Tippeligaen, og da er det vanskelig å sette ham ut av laget. Chima scoret tre mål i dag, og ett mot Tromsø i forrige kamp. Det er fire mål på halvannen kamp.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

Molde-manageren kan også avsløre av superreserven har signert ny kontrakt.

- Vi har blitt enig med gutten om ny kontrakt. Det er kjekt å kunne fortelle. Det har hjulpet litt på gutten også, at vi viser at vi har tro på ham. Nå blir han en del år til.

- Vi kan ta gullet
8827 billetter og sesongkort var solgt til dagens kamp på Aker Stadion. Når man tar med i beregningen at Molde by har et innbyggertall på ca. 25 tusen, er det imponerende. Ole Gunnar Solskjær vil likevel ha flere på tribunene.

- Nå har vi tre kamper på rad hjemme. Vi håper å få enda mer støtte av publikum, for nå er hver kamp en cupfinale. Vi fikk ikke den på Ullevaal, men vinner vi alle hjemmekampene og tar en seier borte, så har vi nok poeng, tror jeg. Nok poeng til å ta gull, avslutter Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

- I overkant å score tre
Stabæk-trener Petter Belsvik virket å være rimelig fornøyd etter kampen. Spesielt angrepsspillet var han fornøyd med. Til og med litt overrasket over sitt eget lag.

- Jeg konstaterer at vi skaper mange sjanser mot dem. Det positive er at vi spiller et godt angrepsspill, og derfor får vi sjansene. Da har vi gjort noe riktig. Jeg verken håpet eller trodde at vi skulle slippe inn så mange baklengs, forteller Petter Belsvik til Nettavisen.

- Det var kanskje i overkant at vi skulle score tre. Kampen må ha vært underholdende å se på, fortsetter han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix/Svein Ove Ekornesvåg

Belsvik er likevel kritisk til at laget hans falt sammen i begynnelsen av andreomgang. 2-2 til pause ble nemlig til 4-2 før det var gått 50 minutter.

- Det er ti minutter av andreomgang der vi står med luen i hånden. Resten er vi ganske godt fornøyd med. Vi har hatt en tendens til å slippe inn mål i perioder der vi ikke er helt med. Det må vi gjøre noe med. Selv om spillet ikke glir, må vi være tettere bakover i disse periodene. Vi har slitt med å slippe inn for enkle mål i perioder der vi sliter.

- Umiddelbar effekt
Veigar Páll Gunnarsson scoret søndag sitt første mål i årets Tippeliga. Trener Belsvik er veldig fornøyd med å ha fått tilbake klubblegenden. Han trekker fram trivselsfaktoren som en nøkkel for at islendingen skal prestere.

- At vi begynner å ta form offensivt, det er det ikke tvil om. Guttene har trent sammen nå i en lengre periode. Vi har jo et helt nytt lag. Så har jo Veigar Páll Gunnarsson kommet inn, og han en viktig faktor for angrepsspillet vårt. Veigar er god i dag og, og nære ved å utligne til 4-4. Vi er glade for at vi har fått Veigar, og glade for at han er i så godt spillehumør som han er. Så vet vi at han har enda ett hakk inne. Han binder opp og er kreativ for vårt angrepsspill. Han har hatt en umiddelbar effekt på det offensive spillet vårt, avslutter Petter Belsvik til Nettavisen.

Molde vant kampen 4-3. Daniel Chima Chukwu scoret tre, mens Magnus Stamnestrø noterte seg for ett. Stabæks mål ble scoret av Franck Boli, Veigar Páll Gunnarsson og Bjarte Haugsdal. Romsdalingene leder nå Tippeligaen ett poeng foran Strømsgodset og to poeng foran Rosenborg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.