*Nettavisen* Sport.

Solskjær: - Vi var langt under pari

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Molde banket Heerenveen og sikret seg et drømmeutgangspunkt i Europaliga-kvaliken, men sjefen var ikke fornøyd.

23.08.12 22:06

MOLDE - HEERENVEEN 2-0 : Det var to storheter i sving på Aker Stadion torsdag kveld, da Ole Gunnar Solskjærs Molde målte krefter med Marco van Bastens Heerenveen i playoff til Europaligaen.

Diskusjonen om hvem som var best av Solskjær og van Basten tar vi ikke her, men det var ingen tvil om hvem som har mest grunn til å være fornøyd etter torsdagens kamp.

Molde storspilte mot det nederlandske storlaget og vant fortjent 2-0. Heerenveen er trolig glade for at det ikke ble verre, for Molde hadde flust av muligheter til å øke ledelsen.

Dermed har Molde skaffet seg et strålende utgangspunkt før returoppgjøret om en uke, men fortsatt gjenstår mye jobb før Ole Gunnar Solskjær kan juble for gruppespillplass i Europaligaen.

- Det er et godt utgangspunkt, selv om vi er langt under pari. Vi er langt unna det vi kan, vi er ikke gode nok defensivt, henger ikke godt nok sammen, og med ballen var vi ikke i nærheten av det vi kan. Vi må rette på det til neste gang, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til TV 2 etter kampen.

- Men dere holder nullen og scorer to mål?

- Ja, men vi er ikke flinke nok og aggressive nok likevel. Vi lar de får spille mye ball og blir springende mye mellom. De detaljene der må vi rette på til neste gang, for de er et godt hjemmelag, sier Solskjær.

- Må score borte
- Hva tror du om returoppgjøret?

- Vi skal ned for å score mål. Gjør vi det, har vi en god sjanse. Vi er nødt til å reise dit for å score, sier Solskjær.

Han var kanskje ikke kjempefornøyd med Molde til tross for en overbevisende seier, men han passet på å hylle Vegard Forren, som spilte en stor kamp i Molde-forsvaret.

- Jeg har brukt de ordene og superlative så mange ganger. Han er en majestet i feltet, men tåler ikke så mye skryt, så jeg får holde litt tilbake, smiler Solskjær.

Skuffet van Basten
Heerenveen-trener Marco van Basten oppsummerer kampen slik overfor RBnett:

- Vi var dårlige i 1. omgang og gjore mange upressede feil. Vi var bedre etter pause, skapte en del sjanser og kunne utliknet. 1-1 hadde vært et godt resultat for oss, men vi klarte det ikke. Måten vi ga bort det andre målet på var bare komisk, sier han til lokalavisen.

Han tror det blir tøft å slå ut Molde nå.

- Det blir veldig vanskelig for oss nå, spår han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Åpnet med kjempesjanse
Molde gikk rett i angrep fra avspark, og den første store sjansen kom før minuttet var spilt. Jo Inge Berget fikk muligheten fra kort hold, men klønet det til for seg selv.

Det var hjemmelaget som styrte det meste på Aker Stadion i første omgang, og Heerenveen hadde knapt en avslutning på mål. Det var derfor ikke ufortjent da Molde gikk opp i ledelsen etter en drøy halvtime.

Daniel Chima Chukwu kjempet til seg ballen i Heerenveens sekstenmeter og la ballen ut til Magnus Wolff Eikrem. Den ferske landslagsspilleren banket ballen kontant opp i hjørnet bak Heerenveen-keeper Kristoffer Nordfeldt, og Molde gikk opp i 1-0.

- Det var en nydelig avslutning, var det ikke, sa Molde-assistent Richard Hartis i pausen.

- Vi må jobbe hardt for å fortsette å kontrollere kampen, fortsatte han.

Kjørte på
Det er ingen tvil om at Molde-spillerne lyttet til Hartis og Solskjær i pausen, for hjemmelaget fortsatte å storspille. Anført av en strålende Vegard Forren i Molde-forsvaret fortsatte de å dominere kampen.

Både Mattias Moström og Daniel Chima Chukwu var farlig frempå etter hvilen, men fortsatt sto det 1-0 på Aker Stadion.

Ole Gunnar Solskjær fikk se at Molde til tider lekte med Heerenveen, og bare marginer gjorde at ikke hjemmelaget økte ledelsen.

Til slutt måtte Heerenveen kapitulere nok en gang, da Moström avsluttet en sjanseorgie med å sette ballen i tomt mål. 2-0, og helt fortjent for Molde.

Det ble også sluttresultatet, og Molde har dermed skaffet seg et glimrende utgangspunkt før returoppgjøret, som går av stabelen onsdag om en uke i Heerenveen.

Moldes lagoppstiling:
Espen Bugge Pettersen, Martin Linnes, Kristoffer Vatshaug, Vegard Forren, Knut Olav Rindarøy, Daniel Berg Hestad, Magnus Wolff Eikrem, Mattias Moström, Daniel Chima Chukwu, Jo Inge Berget, Joshua Gatt.

Les også: Dramatisk da Tromsø slo Partizan

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.