*Nettavisen* Sport.

Solskjær er Fergusons tips til United-jobben

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz (Scanpix)

Den mektige manageren tror Solskjær har egenskapene som skal til.

17.01.12 15:39

Alex Ferguson har øremerket Ole Gunnar Solskjær som en potensiell arvtager til jobben som Manchester United-manager, skriver Manchester Evening News.

Avisen følger United svært tett, og har som regel god oversikt over hva som rører seg på innsiden av en av verdens mest kjente fotballklubber.

Den 70 år gamle skotten har tenkt til å fortsette i minst tre år til som sjef for de røde djevlene, men ifølge avisen skal Ferguson ha stor tro på at Solskjær har det som trengs for å takle presset som hører med jobben.

- Annerledes med Ole
- Jeg tror problemet for mange spillere er at de vil gå inn i treneryrket fordi de ikke vet hva de ellers skulle finne på. Med Ole er det annerledes. Han visste allerede på et tidlig tidspunkt at han ville fortsette i fotballen, også når spillerkarrieren var over. På denne måten har han selv gitt seg en bedre sjanse til å lykkes, sier Alex Ferguson.

Han skryter av Solskjærs evne til å plukke opp ting på treningsfeltet.

- Ole var blant dem som lærte av og tok alt fra treninger og kamper innover seg. Han har en indre styrke, ingen tvil om det. Ole har også beundringsverdige manerer, sier Ferguson.

Fulgt med på Tippeligaen
Den mektige manageren har fått med seg suksessen Solskjær har hatt i Molde.

- Tar du en klubb i Norge, som aldri har vunnet et seriemesterskap før, til seriegullet, da har du noe spesielt i deg, mener United-manageren.

Og legger til:

- Han har tatt med seg sin egen stab med to trenere fra United. Han visste hvor han ville. Det er nyttig som fotballtrener å ta de riktige beslutninger, avslutter United-sjefen.

Kan Solskjær bli ny United-manager? Diskuter under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.