*Nettavisen* Sport.

Solskjær målløs

Foto: Reuters/Scanpix

Ole Gunnar Solskjær var kaptein da Manchester United unngikk en ny flause i FA-cupen mot lille Burton.

19.01.06 00:12

Etter 0-0 i den første kampen mot Conference-laget, stilte Alex Ferguson med et noe sterkere lag i hjemmekampen. Da gikk det som det egentlig måtte. Burton var sjanseløse. Det store spørsmålet ble i stedet hvor stor skulle seieren bli, og om Burton skulle få et trøstemål.

Det endte 5-0.

Pen åpning
Louis Saha ga United 1-0 etter et nydelig angrep. Midtstopper Pique fant Kieran Richardson som la inn foran mål. Der beinet Saha ballen i mål på direkten. Da var det spilt i sju minutter.

Burton hadde faktisk en brukbar sjanse på 0-0, men uten at de 11.000 tilreisende supporterne fikk noe å juble for. 11.000 er forøvrig rekord i antall bortefans på Old Trafford.

United økte til 2-0 etter godt forarbeid av Mikael Silvestre. Ole Gunnar Solskjærs innlegg ble for langt, men Silvestre kriget til seg ballen på kanten av 16-meteren. Innlegget fant pannebrasken til kampens beste spiller, Guiseppe Rossi. Dermed 2-0.

I 2. omgang økte Richardson til 3-0 med et langt løp og godt skudd. Mest delikat var imidlertid Rossis flikk som sendte Richardson fri.

Innbytter Ryan Giggs gjorde 4-0, og på overtid fikk Rossi sette punktum med sin andre scoring. Han mottok en corner på 16-meteren, vippet ballen opp og skjøt på halv volley, via en Burton-spiller og i hjørnet.

Solskjær markerte seg ikke så mye i løpet av kampen.

Manchester United møter Wolverhampton borte i 4. runde som spilles 28. og 29. januar.

Cahill helten igjen
I onsdagens andre kamp ble Tim Cahill helten da Everton slo Millwall 1-0. Cahill fikk en stikker fra James Beattie, og sørget for at Everton møter Chelsea hjemme i sin 4. rundekamp.

18 Premier League-lag videre til 4. runde er forøvrig tangering av rekorden. Bare en gang tidligere har like mange kommet seg helskinnet gjennom 3. runde.

Se her for alle kampfakta og hele trekningen for 4. runde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.