*Nettavisen* Sport.

Solskjær mener Cardiff trenger 18 poeng

Foto: Getty Images / All over Press

Tirsdag fikk han et tøft gjensyn med Old Trafford.

29.01.14 11:25

MANCHESTER UNITED - CARDIFF 2-0:

Manchester United og David Moyes kunne glede seg over å ha Robin van Persie og Wayne Rooney tilbake i troppen da Ole Gunnar Solskjær og Cardiff kom på besøk til Old Trafford tirsdag.

Van Persie gikk rett inn i startelleveren sammen med debutant Juan Mata, mens Rooney måtte avfinne seg med en plass på benken fra start.

Alle skjønte at Solskjær og co. hadde en tøff oppgave i vente - litt for tøff skulle det vise seg. Robin van Persie og Ashley Young scoret nemlig hvert sitt mål og sørget for en komfortabel 2-0-seier for vertene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mata debuterte mot Cardiff sist, og kan bli viktig også i dag. Foto: Getty Images / All over Press

Mata: - Vi gir ikke opp
Juan Mata var godt fornøyd etter å ha gjennomført en godkjent debut i 84 minutter.

- Vi hadde sjanser til å score mer enn to mål, men seieren var viktig for laget. Det var spennende for meg, og fansen var utrolig. Spillerne tok meg også godt imot, sa Mata til BBC.

Spanjolen gjør det klinkende klart at Manchester United ikke kommer til å gi opp håpet om en fjerdeplass og plass i neste års Champions League.

- Jeg synes det var en bra kamp, og jeg ser fram til å bli enda bedre. Vi kommer til å kjempe til siste slutt for å nå Champions League. Vi kommer aldri til å gi opp.

Solskjær: - Trenger trolig 18 poeng
Ole Gunnar Solskjær innrømmer at det var et slag i trynet da Robin van Persie ga Manchester United en tidlig ledelse.

- Det er tøft å slippe inn mål etter seks minutter. Vi fikk bedre kontroll etter hvert og spilte bedre, men klarte ikke å skape de store sjansene. Vi skapte noen problemer for dem, men ikke nok, sa Solskjær til BBC.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images / All Over Press

Cardiff-manageren er fullstendig klar over at laget hans må begynne å plukke poeng og har håp om at det vil skje fra og med neste måned.

- Gutta ga aldri opp. Arbeidsmoralen er fantastisk. Den kommende måneden blir forhåpentlig en god måned for oss. Vi trenger trolig 18 poeng til - vi må først og fremst plukke poeng hjemme. Det er mange gode spillere her.

Van Persie er tilbake
Hjemmelaget hadde ingen planer om å gi Solskjær noe gratis og gikk rett i strupen på Cardiff i åpningen av kampen.

Seks minutter var spilt da Cardiff-keeper David Marshall måtte kapitulere for første gang. Et innlegg fra Ashley Young fant hodet til Antonio Valencia, som headet ballen i tverrliggeren. Robin van Persie headet returen på Marshall, men på sitt andre forsøk nikket nederlenderen ballen i mål.

Vertene fortsatte å kjøre på, og Young var ikke langt unna å doble ledelsen da Juan Mata slo ballen inn fra kanten. Kantspilleren var centimetre fra å få tåa på ballen.

Selv om det stort sett handlet om Manchester United, var ikke gjestene helt ufarlige heller. Bare sekunder etter en ny god van Persie-sjanse kom Kevin McNaughton fri på kanten etter et godt Cardiff-angrep. Innlegget var bra nok, men ingen blåkledte fikk hodet på ballen.

Til tross for at United var det klart beste laget i den første omgangen, gikk nok Ole Gunnar Solskjær med tanker om at det ikke var umulig å få med seg noe fra denne kampen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images / All over Press

Dæhli kom inn
Laget hans viste seg også fra en god side i åpningsminuttene av den andre omgangen, men selv om Cardiff så mer til ballen, slet de med å skape sjanser.

Da smalt det i stedet i motsatt ende av banen. Ashley Young dro seg inn fra venstrekanten og klinket ballen nede i hjørnet fra rundt 25 meter, og David Moyes kunne senke skuldrene på United-benken.

25 minutter før slutt ble Robin van Persie tatt av banen til fordel for Wayne Rooney, som fikk muligheten til å bli bedre kjent med Juan Mata ute på Old Trafford-matta.

Antonio Valencia var nær ved å øke ledelsen et kvarters tid senere, men keeper Marshall fikk så vidt en hånd på ballen, slik at den gikk i stolpen i stedet for i mål.

Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget og Mats Møller Dæhli startet alle på Cardiff-benken, men sistnevnte slapp til med et snaut kvarter igjen å spille.

18-åringen rakk å imponere stort på like kort tid i cupkampen mot Bolton i helgen, men på Old Trafford ble det naturlig nok vanskeligere å sette sitt preg på kampen.

Cardiff ligger fremdeles sist i Premier League, mens Manchester United plukket tre viktige poeng i jakten på topplagene. David Moyes' menn ligger på sjuendeplas.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.