*Nettavisen* Sport.

Solskjær ser ny United-stjerne

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)

Den ferske Molde-treneren mener Anders Lindegaard har alt som skal til for å lykkes i Manchester United.

16.12.10 13:38

Torsdag møtte Anders Lindegaard på trening med Manchester United for aller første gang. Med seg på veien fikk han lykkønskninger fra avtroppende reservelagstrener Ole Gunnar Solskjær – og en solid porsjon skryt.

Solskjær er nemlig ikke i tvil om at United har gjort et godt kjøp ved å hente Aalesund-keeperen til Old Trafford. Kristiansunderen sammenligner gjerne dansken med dagens sisteskanse – nederlandske Edwin van der Sar.

- Det er farlig å si, men han er god med beina og minner meg om Edwin i måten han spiller fotball på, sier Solskjær til United hjemmesider.

Fikk råd av Rekdal
Han gir seg imidlertid ikke med det.

- Han (Lindegaard) er god til å finne medspillere og det er en av styrkene i spillet hans. Jeg liker det, sier Solskjær.

Molde-treneren så selv Uniteds ferskeste kjøp i aksjon for Aalesund mot Motherwell tidligere i år.

- Han gjorde ikke så veldig mange redninger i den kampen, men jeg har sett han på TV noen ganger for Danmark. Han er virkelig god til å stoppe skudd, sier Solskjær.

37-åringen har også snakket mye med AaFK-keeper Kjetil Rekdal om Lindegaard – i forkant av at United bestemte seg for å hente dansken til klubben.

- Kjetil er en god venn av meg, og han sier at Lindegaard har mentaliteten til å bli en nummer én-keeper, sier Solskjær – og trekker like godt linjene til en av sine tidligere lagkamerater.

- Og han er jo dansk, så vi får krysse fingrene for at han blir som Peter Schmeichel.

- Vil bli bedre
Solskjær vet godt hva det vil si å ha Manchester Uniteds ressurser og profesjonelle støtteapparat rundt seg – både som spiller og trener. 37-åringen tror Lindegaard vil bli løftet videre i karrieren av omgivelsene.

- Med treningen han får her, er jeg sikker på at han vil bli bedre. Vi ser en potensielt veldig, veldig god keeper, og han vil klare seg bra med oppfølgingen her, sier han.

Hovedpersonen kan nesten ikke vente med å komme i gang.

- Jeg går og gleder meg helt vanvittig til å komme i gang. Jeg skulle ønske at jeg hadde kommet i gang noe før, men det er nok riktig som de sier, at man trenger litt ferie og koble av, sa Lindegaard tidligere denne uka.

26-åringen har signert en tre og et halvtårskontrakt med United. Han er spilleklar for Old Trafford-klubben når overgangsvinduet åpner 1. januar. Overgangssummen skal være på rundt 35 millioner kroner.

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.