*Nettavisen* Sport.

Solskjær signerte 18-åring

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)

Molde har skrevet kontrakt med en ny ung og talentfull amerikaner.

25.01.11 10:10

Dermed fortsetter Ole Gunnar Solskjær jobben med å forsterke stallen foran sin første sesong som hovedtrener. Amerikanske Sean Cunningham har den siste tiden vært på treningsopphold i romsdalsklubben, og spilte treningskampen mot Kristiansund fredag.

Solskjær likte det han så såpass godt at Cunningham – på sin 18-årsdag mandag – signerte en treårskontrakt med klubben, melder klubben på sine hjemmesider.

Overlykkelig
Hovedpersonen er overlykkelig over å få sjansen i den norske eliteserien.

- Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Helt siden jeg var ung gutt, har jeg drømt om å bli profesjonell fotballspiller, og dette betyr alt for meg, sier Cunningham i en pressemelding ifølge den amerikanske utgaven av nettstedet goal.com.

- Jeg har en lang vei å gå før jeg er den spilleren jeg ønsker å være, men dette er et skritt i riktig retning, tilføyer han.

Forsvarsspilleren kommer fra den amerikanske klubben Derby County Wolves – og kom til Norge sammen med lagkamerat Josh Gatt (19). Sistnevnte fikk kontrakt med Molde allerede i forrige uke, og nå er det altså Cunninghams tur.

Det er samtidig ikke første gang at 18-åringen tilbys kontrakt med en europeisk klubb. I august i fjor takket han nei til et tilbud fra Mainz 05 i den tyske Bundesligaen. Den gang valgte unggutten å bli i USA – for å fullføre sesongen med laget til University of Michigan.

Landslagsspiller
Cunningham er for øvrig innlemmet i gruppen av spillere som tilhører det amerikanske U18-landslaget.

Ole Gunnar Solskjær har tidligere i vinter signert Magnus Wolff Eikrem, Børre Steenslid og Davy Claude Angan – i tillegg til nevnte Josh Gatt.

Denne uka setter Molde-troppen kurs for spanske La Manga, der det skal spilles internasjonal turnering i dagene som kommer. Solskjærs mannskap skal ut mot Tromsø, IFK Gøteborg og ukrainske Karpaty Lviv. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.