*Nettavisen* Sport.

Solskjær snakker ut om bråket

HAR TILLIT: Ole Gunnar Solskjær har begynt forberedelsene til neste sesong med Cardiff. Foto: Lindsey Parnaby (AFP / NTB scanpix)

Cardiff-manageren tar bladet fra munnen om trøbbelet mellom fansen og klubbeier Vincent Tan.

12.05.14 09:55

CARDIFF –CHELSEA 1-2:

CARDIFF (Nettavisen): Kontrollerte og sympatiske protester fant sted under Cardiffs sesongavslutning mot Chelsea søndag.

Vincent Tans avgjørelse om å endre klubbfargen fra blått til rødt for to år siden er fortsatt et sårt tema for «Bluebirds»-fansen.

Men med Tans siste utspill, der han åpner for å endre fargen tilbake til blått om de rykker opp til Premier League igjen, er håpet om en løsning tilbake.

- Dialogen mellom klubben og fansen er veldig viktig, og jeg er sikker på at vi en dag får en løsning på det, forteller Solskjær etter Cardiffs siste Premier League-opptreden for denne gang.

Tans uttalelser stoppet derimot ikke Cardiff-fansens protester, og underveis i 1-2-tapet for Chelsea runget «We’ll Always Be Blue» ved flere anledninger på Cardiff City Stadium.

I tillegg viste fansen Cardiff-mannskapet ubetinget støtte ved å reise seg fra setene, heve skjerfet over hodet og synge «Bluebirds» av full hals da Chelsea scoret sitt første mål for dagen i andre omgang.

Påvirker ikke spillerne
Cardiff-manager Solskjær mener at de utenomsportslige problemene ikke har påvirket spillernes prestasjoner på banen og sier klubben har hatt full fokus på kampene.

- De har fokusert på det som er viktig for dem, og det er å prestere på fotballbanen, sier Solskjær.

Mer enn det ville nordmannen ikke legge til om saken, men han påpeker at alle avgjørelser Tan tar er med klubbens eget beste i tankene.

- Jeg skal la Vincent fortelle mer. Han er veldig lidenskapelig knyttet til klubben, og har lyst til å gjøre den suksessrik, sier han.

God dialog med Tan
Solskjærs forhold til Tan har etter alle solemerker vært meget bra helt siden den styrtrike malaysiske forretningsmannen ansatte nordmannen som klubbens manager i januar.

Klubbens forrige manager, Malky Mackay, fikk sparken etter omstridte omstendigheter før jul, og Solskjær tok over jobben på nyåret.

Til tross for nedrykket til Championship er både Solskjær og Tan sikre på at 40-åringen er rett mann for jobben, noe de diskuterte i et møte tidligere i helgen.

- Om det noen gang har vært tvil, så hadde vi en god prat om det. Jeg vet hvor jeg vil gå og hvor vi skal gå som klubb, så det er viktig for meg at han stoler at jeg kan lede klubben og ta den videre, sier Solskjær.

- Vi har allerede startet planleggingen av neste sesong, svarer han rolig på spørsmål om hans fremtid i Cardiff.

Mange kamper
Solskjær legger ikke skjul på at det kommer til å bli en annerledes sesong neste år, når laget skal spille i The Championship.

Det første han trekker frem er antallet kamper, ettersom Championship har 24 lag i ligaen, i motsetning til Premier Leagues 20.

- Det er 46 kamper på ni måneder, i tillegg til cupkamper, så du spiller hele tiden.

- Men du må bare nyte det, selv om vi spiller fotball på en regntung tirsdagskveld, sier han.

Videre legger nordmannen til at det er endringer i vente når waliserne nå skal tilbake til Championship-fotball fra høsten av, blant annet at de må bli bedre til å avgjøre tette kamper.

- Vi har manglet evnene til å avgjøre jevne kamper. Vi hadde ikke kunnskapen eller tålmodigheten. Det er en læringskurve for spillerne og det er på agendaen å jobbe med dette, forteller han.

9. august
Championship-sesongen starter den 9. august, men ikke før mot slutten av juni vil Solskjær vite kampoppsettet for neste sesongen.

Cardiff har ambisjoner om å rykke direkte opp igjen ettersom en planlagt utvidelse av Cardiff City Stadium er nært forestående.

Arenaen skal gå fra å romme 27,000 tilskuere til å kunne ta nærmere 33,000 tilskuere, noe som gjør det mer økonomisk lønnsomt å spille i Premier League sammenliknet med Championship.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.