*Nettavisen* Sport.

Solskjær tar oppgjør med kunstgress

Ole Gunnar Solskjær mener det er et problem for norsk fotball at det trenes og spilles for lite på naturgress Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær gir kunstgressbanene skyld for at norsk fotball er i beit for gode duellspillere, skriver Dagbladet.

07.09.16 22:38

– Da jeg vokste opp, trente vi på gress. De som vokser opp i dag, trener på kunstgress. Jeg tror ikke det er en fordel. Ballen går så fort at man ikke rekker å komme tett opp i motspilleren. Duellspillerne forsvinner i Norge, sier Solskjær til avisen.

Norges U21-landslag, som er fullt av teknisk dyktige spillere vokst opp på kunstgress, ble tirsdag ydmyket og slått 6-1 av England i EM-kvalifiseringen. Laget kom fullstendig til kort i det defensive.

LES OGSÅ: Rekdal: - Vi må ta grep raskt

Solskjær mener kunstgress kan være et problem også for det offensive.

– Det er mye enklere å slå en god pasning på kunstgress. En slurvepasning kan komme fram. Man blir på en måte mer bortskjemt. Slik er det ikke på gress. Da må man være mer konsentrert, sier Solskjær til Dagbladet.

– Å vokse opp på kunstgress kan gi utfordringer når man kommer på gress. Unge norske gutter og jenter bør trene mer på gress, sier han

LES OGSÅ: Talentsjefen: - Ingen grunn til å være bekymret

Støtte

Solskjær får støtte fra flere andre norske fotballprofiler, som Nils Arne Eggen og Kjetil Rekdal.

– Jeg er helt enig i at fotball bør spilles på gress. Kunstgress har kommet for å bli, men på konkurransenivå bør det være naturgress. Vi kan gjøre et unntak for Tromsø i nord, men at det er kunstgress i Molde blir jo helt feil, sier Eggen til Dagbladet.

- Kunstgresset tar bort fysiske spillere. Det blir en helt annen type fotball. Det er nesten ikke dueller på kunstgress, man presser bare inntil i stedet for å gå inn i en situasjon og komme seg ut med ballen, sa Rekdal til Nettavisen tirsdag.

- Jeg mener at kunstgress er fint, men jeg mener at det skal være på utviklingsnivå, og ikke på toppnivå. Kunstgress gjør at vi får helårsfotball, men Tippeligaen bør spilles på gress fordi det er det vi skal ut å konkurrere på, forklarte Rekdal.

Solskjær sier at det handler om økonomi når Molde har kunstgress på sin arena, men han skulle ønske det ikke var slik.

Ekstra

– Jeg må være ærlig og si at det er noe ekstra å komme til Lerkendal, Stavanger, Åråsen og Ullevaal. Det gjør noe med deg, med lukt av gress i garderoben. Det er sånn det skal være, sier han.

Ni av 16 norske eliteserieklubber spiller hjemmekampene på kunstgress, mens like mange i Allsvenskan gjør det samme. Verken Norge eller Sverige har lag i gruppespillet i mesterligaen eller europaligaen.

I storklubben Malmö gir man kunstgresset mye av skylden og har foreslått å forby kunstgress i Allsvenskan. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.