Solskjærs advarsel til spillerne: - Ikke plass til alle

ADVARSEL: Ole Gunnar Solskjær er klar på hvem han vil ha med seg i Molde.

ADVARSEL: Ole Gunnar Solskjær er klar på hvem han vil ha med seg i Molde. Foto: Espen A. Istad (NTB scanpix)

Et tydelig signal, mener fotballekspert.

MOLDE (Nettavisen): Ole Gunnar Solskjær startet sitt nye manager-eventyr onsdag morgen. Torsdag kveld møter moldenserne Ronny Deilas Celtic i Europa League.

Men den ferske Molde-sjefen har en svært vanskelig oppgave som må løses utenfor fotballbanen etter Europa League-kampen.

Fjorårets serie- og cupmester har nesten et helt lag som enda ikke har fått avklart fremtiden. Profiler som Harmeet Singh, Etzaz Hussain og Tommy Høiland er på utgående kontrakter, mens Ola Kamara og Fredrik Semb Berge har utlånsavtaler som strekker seg ut sesongen.

I tillegg har Andreas Hollingen, Joshua Gatt, Daniel Berg Hestad (legger opp) og Magne Simonsen kontrakter som avsluttes dette året.

Solskjær har bemerket seg situasjonen rundt spillerlogistikken, og innser at han må ta grep.

- Vi vil jobbe med enkelte av kontraktene slik at spillere blir med videre, men det er en kjent sak at Molde har en stor og sterk stall. Vi kan ikke ha alle her neste år, bekrefter 42-åringen overfor Nettavisen.

Vet hvem han vil ha
Selv om kristiansunderen bekrefter at ikke alle vil bli med videre, ønsker han ikke å nevne navn. Men han har gjort seg opp en formening selv.

TILBAKE: Ole Gunnar Solskjær. Foto: Espen A. Istad (NTB scanpix)

- Jeg har dannet meg et bilde av hvilke spillere jeg ønsker å ha her neste år. Det inntrykket er basert på det jeg har sett av kamper på tv, så det kan bli endringer. Nå må jeg bli kjent med alle, så tar vi det derfra, fortsetter den tidligere målmaskinen.

De utgående kontraktene har vært et tema i lang tid, men lite har skjedd. Solskjær tror spillerne har ventet på en avklaring på trener-fronten.

- Det kan godt hende de ville se hvem som kom inn som ny trener. Jeg håper de liker retningen klubben styrer i nå, og at de deler ambisjonene mine.

-Et tydelig signal
TV2s fotballekspert Petter Myhre mener United-legenden er en berikelse for norsk fotball, og tror det vil gjøre det lettere for de blåhvite å holde på stjernespillerne.

TV 2-ekspert: Petter Myhre. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

- Det sender et veldig tydelig signal. Klubben henter en profilert trener og viser at de kommer til å satse hardt fremover. De er et topplag, og viser at de vil være det i fremtiden, også, sier Myhre til Nettavisen.

- Hva har det å si for spillerlogistikken?

- Det viser til spillerne at de ikke trenger å flytte på seg. Dersom de skal bytte klubb bør de gå til noen med et bedre produkt og mer spennende framtidsutsikter enn Molde, og de klubbene står ikke nødvendigvis i kø.

- Samme hylle som RBK
Til tross for at Molde trolig havner midt på tabellen, mens Rosenborg etter alle solemerker tar seriegull og skal spille cupfinale, tror den tidligere Vålerenga-treneren at klubbene vil sloss om samme spillere.

- Molde vil kunne handle på samme hylle som Rosenborg. Mange lag får seg en liten knekk av og til, slik Molde har fått i år, men de har vært stabilt i toppen de siste årene. De kan kjøpe de beste norske spillerne fortsatt, fastslår han.

Selv om Solskjær ikke ønsket å nevne aktuelle navn da han møtte pressen, tror Myhre at det fort kan komme utelandsproffer hjem til Norge i januar.

- Dersom Norge kvalifiserer seg til EM ønsker alle norske spillere seg mye spilletid for å vise seg frem. Da kan det fort hende at en del av de norske proffene som sliter benken i utlandet vil vende hjem, påpeker Myhre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.