*Nettavisen* Sport.

Solskjærs babyer

Foto: Svein Tore Ekornesvåg/Scanpix

«The babyfaced assassin» er i gang med sin versjon av «Busby babes». Tre spillere ble klare onsdag!

12.01.11 14:25

Onsdag presenterte Ole Gunnar Solskjær sine første kjøp som manager i Molde; Magnus Wolff Eikrem (20), Davy Claude Angan (23) og Joshua Gatt (19).

- Det har vært mye mas og spørsmål om nye spillere inn. Nå har Magnus signert, Joshua har signert og Davy har signert. Jeg er stolt over å presentere disse tre som nye Molde-spillere, sa Ole Gunnar Solskjær.

- Veldig imponert
Solskjær røpte mandag at han var i dialog med 4-5 spillere. Overgangene til Angan og Wolff Eikrem var ventet, mens Joshua Gatts overgang fra østerrikske Rheindorf Altach først ble kjent gjennom Romsdals Budstikke tirsdag.

- Joshua så jeg først i november. Jeg ble veldig imponert med en gang. Han er en angrepsspiller som kan spille på høyre ving, venstre ving og i midten. Han har fart, er fantastisk sterk mentalt. En spiller for nå og for framtiden, fortalte Solskjær.

Gatt er fra Michigan i USA, og tilbrakte bare seks måneder på nest øverste nivå i Østerrike.

- Det steget tok han så kjapt at han ville videre i karrieren, sa Solskjær, som selv tok et stort steg da han gikk til Manchester United som 21-åring. På Old Trafford fikk den målfarlige kristiansunderen raskt tilnavnet «The babyfaced assassin».

Satser på ungdom
Nå prøver han som manager å bygge opp Molde til en stormakt i norsk fotball. I den jobben er han opptatt av å gi unge spillere sjansen til å få spille, akkurat som en annen Manchester United-legende - Matt Busby - gjorde for noen tiår siden.

Busbys unge lag ble verdenskjent som «Busby babes».

Davy Claude Angan kommer til Molde fra Hønefoss, mens Magnus Wolff Eikrem kommer fra Manchester United. Sistnevnte gleder seg stort til å spille under Solskjær.

- Jeg er herfra og har et blått hjerte. Det var viktig for meg å få spille førstelagsfotball. Jeg har aldri spilt høyere enn andredivisjon eller reservelagsfotball, sa 20-åringen.

Manager Solskjær forventer en plass på øvre halvdel av Tippeligaen, men vil ikke utrope Molde til gullkandidat allerede denne sesongen.

- Vi jobber langsiktig. Jeg har tro på at vi kan få suksess med denne klubben. Nummer to er ikke bra nok. Vi kan ikke si at vi skal vinne serien. Jeg vil ikke si at vi skal utfordre Rosenborg og Vålerenga. Vi skal gjøre vårt beste. Men i løpet av min tid her er jeg trygg på at vi skal utfordre dem. Drømmen og visjonen er mesterligaspill, men vi er nødt til å bygge steg for steg, forklarte Solsjær på onsdagens pressekonferanse.

Steenslid på vei
Solskjær jobber også med å hente Børre Steenslid fra Viking, som Rogalands Avis meldte onsdag formiddag. Klubbene er enige om overgangssummen. Det eneste som gjenstår er den personlige avtalen.

- Jeg og Egil (Østenstad, Vikings sportsdirektør, red. anm.) er blitt enige om en overgang, så da blir det opp til Steenslid, fortalte Solskjær.

Solskjær er dermed fornøyd med spillerstallen til Molde.

- Nå har jeg den spillerstallen jeg vil starte sesongen med. Det er veldig spennende å få inn de tre her og forhåpentlig også Børre.

Solskjær la også til at det er mer penger igjen i bingen som Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten har donert og fortsatt donerer til.

- Vi har ikke brukt opp pengene. Vi skal drive klubben fornuftig og forsvarlig. Vi har fått inn spillere som har potensial til å utvikle seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.