*Nettavisen* Sport.

Solskjærs sjef peker ut syndebukk

TILLIT: Men Ole Gunnar Solskjør bør unngå å havne på kant med Vincent Tan. Foto: Ben Stansall (Afp)

Tordner mot nordmannens forgjenger.

13.05.14 10:07

Etter en tung vårsesong måtte Ole Gunnar Solskjær og hans Cardiff ta den tunge veien ned én divisjon, til The Championship. Cardiff endte opp helt sist i Premier League, selv om klubben lå over streken da Solskjær tok over.

Mye tyder på at eier Vincent Tan fortsatt har tro på den norske manageren og at han vil få fortsette å bygge opp laget. Eksentriske Tan mener i stedet det er en annen som har skylden i at det gikk galt for den walisiske klubben.

Tan skylder på tidligere manager Malky Mackay, overfor Wales Online.

- Hvorfor skal jeg ikke gi han skylden? Det var han som førte laget til The Championship. Hadde det ikke vært for mine investeringer hadde han heller aldri tatt laget opp til Premier League året før. Han klarte det ikke med Watford. Han var manager der i to år og ble nummer 14 og 16, sier han.

- Da Dave Jones var manager her, ledet han laget til play off. Malky Mackay kom hit etter å ha underprestert i Watford. Jeg ga ham 15 millioner pund å handle for. Fansen er nødt til å bruke hodet og tenke. Ikke ta avgjørelser fra hjertet. Avgjørelser fra hjertet er sjelden fornuftige avgjørelser, sier Tan.

Eieren mener blant annet at Mackay gjorde mange feil på overgangsmarkedet.

- Jeg ga ham et stort budsjett, men han brukte det på feil folk. Vi skulle få inn en hovedspiss, og så kjøpte vi 20 år gamle Andreas Cornelius og ga ham en lønn på 45.000 pund i uken. Vi betalte mer enn 10 millioner pund. Det som har stått i avisene er ikke riktig. Det var over 10 millioner pund. Han startet nesten ikke én eneste kamp. Det var en idiotisk avgjørelse, sier Tan.

- Er dette en manager som vet hvordan man driver forretninger? Folk spør meg hvorfor jeg er sint. Ville ikke du vært sint, om du ansatte noen, og det viste seg at de ikke var i stand til å prestere? tordner Cardiff-sjefen.

Mackay opplyste nylig om at han har inngått et forlik med Vincent Tan og Cardiff. Manageren mener han ble presset ut av klubben og ville ta det hele til retten, men i forrige uke ble det klart at han i stedet får erstatning.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag