MARBELLA (Nettavisen): Molde-kapteinen kunne nylig ha forlatt Eliteserien og norsk fotball, røper Ole Gunnar Solskjær.

- Vi fikk et bud på ham nå. Det var et bud som var såpass høyt og fra en såpass bra klubb at vi valgte å akseptere det. Men Ruben takket nei selv, sier Solskjær til Nettavisen lørdag.

- Føltes veldig feil

Molde-sjefen vil ikke bekrefte hvilken klubb det skal dreie seg om eller hvor stort budet var, men Ruben Gabrielsen forteller selv at det kom fra USA.

- Det var fra MLS, sier midtstopperen til Nettavisen.

- Hvorfor takket du nei?

- Det føltes veldig feil. Jeg hadde ikke fått tenkt så langt, og så fikk jeg tilbudet, og da føltes veldig feil akkurat der og da, sier han.

Det var magefølelsen som sa ham at USA ikke var riktig steg i karrieren.

- Ja, og jeg har familie som jeg ikke hadde fått pratet ordentlig med, og da tok jeg hensyn til de andre rundt meg. Førsteprioriteten er familien min, og så får vi ta meg i ettertid. Det var sånn jeg tenkte, forteller han.

Psst: Nettavisen viser kampen mellom Molde og hviterussiske Dinamo Brest direkte på NA+ søndag klokken 1800. Det er nå kampanjepris på NA+ til 1 krone for 1 måned. Få tilgang her.

Gabrielsen kom til Molde fra Lillestrøm i 2014. Han har totalt spilt 145 kamper i Eliteserien og scoret syv mål.

Selv om han takket nei til tilbud fra utlandet nå i vinter, er han ikke fornøyd med å bli værende i Molde for evig tid.

- Nei, er du gæren? I fjor hadde jeg ikke et godt år, jeg var mye skadet og i dårlig form, og fikk det ikke helt til. Ambisjonene mine i år er å være en av de beste stopperne i Norge. Det føler jeg at jeg er når jeg er i form, men da må jeg bevise det. Jeg spiller ikke fotball for å bli en legende i Eliteserien, det er ikke min stil. Klart jeg vil til utlandet. Jeg vil prøve nye ting. Jeg har vært ti år i Eliteserien nå, så jeg har lyst til å komme meg ut, men da må jeg prestere først, sier han.

- Har hastverk

Kontrakten hans med Molde går ut etter 2019-sesongen. Likevel begynner han å føle presset om at det er på tide å prøve seg på et høyere nivå.

- Jeg har hastverk, og det er klart jeg vil det skal skje så fort som overhodet mulig. Men jeg kan stresse så mye jeg vil og spille ræva, og da kommer du ingen steder. Jeg må spille bra, og gjør jeg det, så får vi se hva som skjer. Da håper jeg det skjer noe, sier han.

Ole Gunnar Solskjær er i hvert fall overbevist om at Gabrielsen har kvaliteter som gjør ham attraktiv for større klubber.

- Jeg er ikke sikker på at jeg klarer å beholde ham så lenge. Han er fysisk ekstrem, han er rask, sterk i lufta og en midtstopper det er vanskelig å spille mot. Han er også veldig god en mot en, roser Molde-sjefen.

- Det er ikke sikkert vi ser Ruben hele kommende sesong i Norge, legger Solskjær til.

NB: Nettavisen viser alle treningskampene fra Marbella med norske lag. Få tilgang her.