RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solskjær: - Han fortjener hver eneste krone

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Ørjan Nyland ble helten da Molde gikk til cupfinale.

LILLESTRØM - MOLDE 2-2 (4-5 e. str.):

Forrige sesong ble Ørjan Nyland den store helten da Hødd slo Tromsø på straffesparkkonkurranse i cupfinalen.

Torsdag var unggutten igjen i aksjon i et cupdrama, denne gangen for Molde. Og igjen måtte burvokteren ut i en nervepirrende straffesparkkonkurranse.

I semifinalen sto det 2-2 etter ordinær tid. Palmi Rafn Palmason, Anders Østli og to ganger Magne Hoset hadde sørget for det. Kampen gikk til ekstraomganger.

Der klarte ingen av lagene å avgjøre, til tross for at spesielt Molde hadde noen gigantsjanser, og dermed ble det altså duellen fra krittmerket som skulle avgjøre.

Og som i fjor var det Nyland som ble den store helten. Etter at begge lag hadde satt sine første fire straffer i buret, reddet Nyland den femte og sendte Molde til cupfinale.

- Helt unik
Den spilles 24. november og da venter Rosenborg på Ullevaal stadion. Ole Gunnar Solskjær var selvsagt full av lovord om sin unge keeper.

- Vi klarer dette mye på grunn av Ørjan, men det er en laginnsats. Så blir Ørjan helten, sammen med Magne, sier Solskjær til NRK.

- Vi har en keeper som er helt unik. Vi signerte ny kontrakt med ham her om dagen til 2018. Han fortjener hver eneste krone han tjener, sier Molde-sjefen.

Solskjær var imidlertid ikke fornøyd med alt Molde gjorde torsdag.

- Nei, dette var ikke vår beste kamp, men måten vi vinner på, ja, det er som om det skulle vært skrevet i boken på forhånd, sier han til NRK.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Lillestrøm-kaptein Frode Kippe var naturlig nok ikke like fornøyd etter kampslutt.

- Vi var så nær, og når vi da ikke klarer det, så er det bitter. Utrolig ergerlig. Vi skulle gjerne vært i cupfinale, men nå får vi konsentrere oss om serien, sier Kippe til NRK.

«Fugla» i føringen
Det ble en jevnspilt første omgang på Åråsen der begge lag hadde sine sjanser. Det var hjemmelaget som fikk den første store.

I det 7. minutt kom Erling Kundtzon plutselig alene gjennom med Molde-keeper Ørjan Nyland. Hurtigtoget overlistet keeperen, men Even Hovland reddet på strek.

For Molde var det Mats Møller Dæhli som sto bak den første virkelige store sjansen. Unggutten prøvde en frekk avslutning fra utenfor boksen, og Kenneth Udjus måtte ut i strekk for å redde.

Like etterpå skulle det imidlertid bli nettsus i Lillestrøm.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Petter Vaagan Moen fant Palmi Rafn Palmason og islendingen dro seg inn fra høyre. Fra noe skrått hold banket han ballen opp og inn bak Nyland i buret. «Fugla» var foran.

Gleden skulle imidlertid bli kortvarig. Bare minutter senere var nemlig Molde igjen à jour takket være en skikkelig veteranscoring, og en gavmild Kenneth Udjus.

Slo tilbake raskt
Daniel Berg Hestad taklet ballen til Magne Hoset og midtbanespilleren klinket til fra distanse. Skuddet var langt fra godt, men Udjus klarte likevel ikke å rydde unna og lagene var like langt.

Mot slutten av omgangen fikk begge lag ytterligere sjanser til å påvirke resultatet. Blant fikk Magne Hoset muligheten til å sette sitt andre for kvelden i det 39. minutt, men misset.

Lik etter var Lillestrøm på farten ved Bjørn Helge Riise på kanten. Yngstebror Riise slo 45 grader ut igjen til Vaagan Moen og hamargutten satte ballen rett utenfor Moldes mål.

Dermed sto det 1-1 da lagene gikk til pause på Åråsen.

Det skulle imidlertid ikke gå lenge av andre omgang før det igjen ble noe å juble for. Etter 56 minutter sendte Anders Østli vertene opp i ledelsen på ny.

Riktig firspark?
Lillestrøm fikk et frispark, som nok skulle nok egentlig skulle vært gitt motsatt vei, og Vaagan Moen sendte ballen inn i boksen. Der satte Østli hodet til og ballen fant nettet.

Og snaue ti minutter senere var hjemmelaget nær ved nok en scoring. Bjørn helge Riise klinket til fra rundt 20 meter, men ballen snek seg utenfor mål.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Riise spilte en meget god kamp for Lillestrøm og i det 68. minutt hadde han et godt innlegg mot Frode Kippe. Veteranens avslutning ble reddet av unge Nyland.

Mot slutten ble det mindre sjanser til de to lagene. Lillestrøm tettet igjen bakover, mens Molde stanget og stanget mot veggen. Det så ut til å gå mot Lillestrøm-seier.'

Men overtid dukket Magne Hoset igjen opp. Molde-spilleren fikk ballen på 17-18 meter og skrudde den opp i vinkelen. En herlig scoring som sikret ekstraomganger.

Der var det altså Molde som dro det lengste strået.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere