RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solskjær: - Jeg var nok litt naiv

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Tar selvkritikk etter skuffende Molde-sesong.

MOLDE (Nettavisen): Sesongen begynte på verst mulig måte for Ole Gunnar Solskjær og Molde.

Ikke før i den åttende serierunden kunne romsdalsklubben ta med seg tre poeng hjem i bagasjen, da de slo Aalesund hele 4-1. Den neste kampen, mot Sandnes Ulf, endte uavgjort, 0-0. 16. mai-kampen i runden etterpå endte med 1-5-tap for Haugesund hjemme på Aker stadion.

Tapet mot Haugesund var ikke bare ydmykende, men det var også sesongens vendepunkt for Molde. 0-0 borte mot Rosenborg etter å ha spilt store deler av kampen med ti mann ble etterfulgt av 4-0 mot Hønefoss.

Etter det har ikke Molde sett seg tilbake.

- Jeg var litt naiv
Ole Gunnar Solskjær er ikke fornøyd med at Molde ikke kjemper om gullet denne sesongen, og det tar han mye av skylden for selv.

- Vi er der vi er nå på grunn av de seks første kampene denne sesongen, og at vi bare tok ett poeng der. Det var mange skader og ikke verdens beste underlag. Jeg var nok litt naiv i så måte. Jeg var sta på at vi skulle spille vår type fotball, og det er jeg fortsatt, sier Solskjær til Nettavisen.

Og utdyper:

- Bronse er ikke den medaljen vi har mest lyst på, så derfor er det ikke interessant å snakke om medalje. Vi kan få mange poeng, så får vi se hva de andre lagene gjør. Men jeg kommer ikke til å henge opp medaljen, for å si det sånn. Målet er å spille Europacup neste år. Vi har tre muligheter til det; fair play-trekningen, cupfinale og å komme høyt nok opp på tabellen, sier Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

Magne Hoseth vil på sin side være fornøyd om Molde klarer bronse.

- Vi har håp om å klare tredjeplassen. De to øverste (Rosenborg og Strømsgodset, red. anm.) vil kjempe om gullet. Det blir tøft å ta medaljeplassen fra Viking. Men for å være helt ærlig så tenker jeg ikke tredjeplassen. Når vi ikke kan ta gull er det ett fett, sier Magne Hoseth til Nettavisen.

Etter to strake seriegull på rad under Ole Gunnar Solskjær har de seiersvante Molde-spillerne blitt redusert til tilskuere i gullkampen. Men laget har tatt jevnt med poeng gjennom sommeren og høsten, og ligger i skrivende stund bare fire poeng bak Aalesund på fjerdeplass.

- Vi har mange spillere som har funnet formen i det siste. Vi utfyller hverandre bra, vi spiller bra og vi har funnet flyten igjen. Det er nødvendig for et lag å ha flyten, og i tillegg må vi være dyktige og ha tur, forklarer Magne Hoseth.

Han var selv linket på vei bort fra Molde i sommer, da tidligere Molde- og nåværende Viking-trener Kjell Jonevret ville hente midtbanespilleren til Stavanger. Overgangen ble ikke noe av, og de siste kampene har Hoseth fått stadig mer tillit av manager Ole Gunnar Solskjær.

Knallharde treninger
- Vi har jobbet knallhardt på trening, og det har vært «sinnssyke» treningsperioder i det siste. Det har vært knallhard kamp om hver eneste ball og hver eneste pasning, og det gir resultater. Det ser vi nå. Pasningsspillet sitter bra, bevegelsene sitter, og det er mange som vil frem for å score.

Det var mange som mente mye om Molde da laget presterte som verst i begynnelsen av sesongen, og den tidligere Molde-favoritten Bernt Hulsker uttalte på TV2s Sportsdb18 at spillerne fremsto som mette og fornøyde. Magne Hoseth mener spillerne har blitt mer profesjonelle.

- Vi sluttet aldri å tro på oss selv. I tillegg fikk vi større intensitet, og vi satte større krav til hverandre både på og utenfor banen. Vi har blitt mer profesjonelle. Vi har trent hardt og riktig. Det har vært noen tester, og vi har vist veldig bra progresjon på disse. Vi er godt trent, og vi trenger det når det er høst og tunge baner, sier Magne Hoseth til Nettavisen.

- Naturlig progresjon
Den tidligere FC København-proffen tror Molde vil unngå å ryke på samme smell neste sesong som de gikk på i starten av den inneværende.

- Vi står helt klart bedre rustet foran neste sesong. Vi vil få enda bedre tid til å spille de nye spillerne inn i laget, og vi får bli enda bedre kjent med styrkene deres. Det er også en naturlig progresjon i gruppen. Vi kommer til å utvikle oss fordi vi har så mange unge spillere, avslutter Magne Hoseth til Nettavisen.

Før årets sesong solgte Molde Vegard Forren og Davy Claude Angan til utlandet. Den naturlige arvtakeren til spissen Angan skulle være Daniel Chima Chukwu, men nigerianeren innfridde ikke i starten av sesongen. Molde fikk mye kritikk for at de ikke handlet inn en toppspiss i januar.

I 2011 scoret Molde 54 mål i Tippeligaen. Det var Ole Gunnar Solskjærs første sesong som manager, og romsdalingene stakk også av med seriegullet. I 2012 scoret de blåhvite 51 mål, og vant et nytt seriegull.

Hittil denne sesongen har Molde scoret 43 mål, og trenger med andre ord bare å score åtte mål på de resterende seks kampene for å tangere fjorårets nettsus-statistikk. Molde trenger i tillegg bare to mål på å ha scoret 150 Tippeliga-mål under Ole Gunnar Solskjær.

- Vi skal vel rekke å score de to i løpet av de seks siste kampene. Vi vil ha spillere som underholder og som byr på seg selv. Vi vil ha flere mål enn et snitt på 50 mål per sesong. Vi har sluppet inn altfor mye mål. Hvis man ser på statistikken er nok det et minst like stort problem som antall scorede mål, forklarer Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

P.S: Neste kamp for Molde er cupsemifinalen borte mot Lillestrøm på torsdag. Vinneren av denne møter vinneren av kampen mellom Rosenborg og Haugesund i finalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere