RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solskjær: - Spillerne må forandre mentalitet

Foto: Pa Photos / NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Manchester City ble for sterke på Etihad Stadium.

MANCHESTER CITY - CARDIFF 4-2:

Storlag som Tottenham og Arsenal har tidligere denne sesongen blitt sendt hjem fra Etihad Stadium i Manchester, med seks baklengsmål i bagasjen.

Manuel Pellegrini og Manchester City har vunnet samtlige hjemmekamper i Premier League denne sesongen. Det var derfor liten tvil om at Ole Gunnar Solskjær og Cardiff hadde en tøff oppgave i vente lørdag.

Cardiff var med i kampen en stund og håpet levde da Craig Noone utlignet Edin Dzekos ledermål i første omgang. Jesus Navas, Yaya Touré og Sergio Agüero sørget imidlertid for at City stoppet på fire mål. Rett før slutt reduserte Frazier Campbell til 4-2 etter en corner.

- Må forandre mentalitet
Ole Gunnar Solskjær var brukbart fornøyd etter møtet med Premier Leagues beste hjemmelag.

- Starten i dag var ikke bra. Mentaliteten til spillerne må forandre seg. Vi må komme hit og tro at vi kan spille fotball og trenger ikke vente til dem scorer før vi gjør det. Det gjorde vi i dag. Vi snakket litt om det i andre omgang og bestemte oss for å gå ut og spille fotball, sa Solskjær til TV 2.

Cardiff-manageren mener at kamper mot antatt sterkere motstand er en perfekt mulighet for å bygge selvtillit.

- Det er kanskje slike kamper som er den beste muligheten deres til å skjønne at de er gode fotballspillere. Det er ikke mange som forventet at vi skulle komme hit og få med oss noe hjem. Det er kanskje jeg som forventer mest.

Manuel Pellegrini var heller ikke helt fornøyd til tross for 4-2-sier.

- Jeg er ikke 100 prosent fornøyd fordi vi slapp inn det andre målet på slutten. Vi scoret imidlertid fire mål og bommet på fem-seks sjanser, så hvis vi fortsetter å spille slik, kommer vi til å score mer enn motstanderen, sa Manuel Pellegrini til BBC etter kampen.

Stormløp fra start
Rundt 30 sekunder tok det før Manchester City broderte seg gjennom Cardiff-forsvaret for første gang. David Silva kom seg fri på venstrekanten og slo ballen inn til Edin Dzeko. Bosnieren ble klippet ned av Kevin McNaughton, men dommer Neil Swarbrick holdt fløyta i hånda.

Ballen havnet i stedet for Jesus Navas, som avsluttet like utenfor via en Cardiff-spiller.

Hjemmelaget fortsatte å trykke på for et ledermål og etter 14 minutter fikk de uttelling. Nok en gang gikk ballen fra David Silva til Edin Dzeko. Bosnieren fikk så vidt pirket ballen over målstreken før McNaughton sparket ballen ut igjen.

Da var det nok mange som regnet med at man trygt kunne finne fram kuleramma.

Kortvarig glede
Det var City som hadde ballen mest og skapte mest, men på en sjelden visitt slo Ole Gunnar Solskjærs menn tilbake. Aron Gunnarsson hælsparket ballen lekkert til Craig Noone, som rundlurte Vincent Kompany og satte inn utligningen i nærmeste hjørne.

Cardiff skulle imidlertid bli revet brutalt vekk fra paradis ganske fort.

Fire minutter senere slo nemlig Yaya Touré en strøken ball gjennom til Edin Dzeko. Bosnieren slo tunnel på Steven Caulker før han prøvde seg på en avslutning. Den ble blokkert, men ballen havnet hos Jesus Navas, som kunne plassere inn 2-1.

Spikeren i kista
I den andre omgangen tok det et kvarter før Manchester City klarte å skape nye farligheter. Dzeko la igjen ballen til Silva, som tok en liten touch og forsøkte å trille ballen i lengste. Dessverre for spanjolen gikk ballen på feil side av stolpen.

Craig Noone har vært en av Ole Gunnar Solskjærs beste spillere så langt. I den andre omgangen tok han tak på nytt og tok med seg ballen fra egen halvdel, passerte flere City-forsvarere og avsluttet fra 20 meter. Skuddet ble slått til corner av Joe Hart.

City-laget så ut til å ha gått seg fast litt i den andre omgangen, men til slutt løsnet det.

Først tok Yaya Touré med seg ballen over hele banen, spilte vegg med Sergio Aguero og banket ballen i mål til 3-1.

Noen minutter senere kjørte innbytter Aguero karusell med Cardiff-forsvaret før han hamret till 4-1.

Rett før slutt fastsatte Frazier Campbell sluttresultatet til 4-2 da han bredsidet inn en corner fra kort hold.

Etter lørdagens kamp ligger Cardiff helt sist i Premier League. Nå venter FA-cupkamp mot Bolton neste helg, før Ole Gunnar Solskjær returnerer til Old Trafford for å møte gamleklubben tirsdagen etter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere