RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: STEPHEN DUNN (AFP)

Solskjær hyller urokråka

Sist oppdatert:
Ole Gunnar Solskjær blåser i alle negative karakteristikker av kompisen Roy Keane – og tror han kan bli framtidas United-sjef.

Oslo (ANB): Etter en gnistrende karriere som spiller i Manchester United, har foreløpig ikke Keanes karriere som manager for alvor skutt fart. Han førte riktignok Sunderland opp i Premier League i debutsesongen, men trakk seg i desember 2008 på grunn av meget svake resultater.

Da han i fjor ble ansatt som sjef i Ipswich, fortsatte innledningsvis elendigheten med 14 kamper uten seier. Siste del av sesongen gikk bedre, og plassen i mesterskapsserien ble reddet med god margin.

Noen kjempesuksess var Keane likevel ikke. Det tror Ole Gunnar Solskjær er et tidsspørsmål.

- Roy er veldig ydmyk. Han vet at han ikke er ferdig vare, og er kanskje ikke er det før om ti år. Jeg er ikke her for å velge managere til Manchester United, men jeg vet at han har mentaliteten til å trene en toppklubb, sier kristiansunderen til Irish Independent.

God venn
Og Solskjær har en viss peiling på hva han snakker om. Ikke bare spilte han sammen med Keane i nesten ti år, men i ettertid har de to beholdt meget god kontakt.

- Roy og jeg er nære venner. Han er et fantastisk menneske, sier kristiansunderen – som gir kompisen alldeles strålende attester.

- Hvis jeg hadde vært en ung spiller, ville jeg valgt å spille under Roy Keane, sier han.

37-åringen tar mer enn gjerne kompisens side når det stormer rundt ham.

- Du vet bildet folk har av Roy som en bråkebøtte? Vel, alt han krever er hundre prosent innsatsvilje. Gir du ham det, blir du en av Roys favoritter, sier han.

Solskjærs førstelag
At Keane – som styrte United til en lang rekke triumfer på 90-tallet og etter årtusenskiftet – hadde noe spesielt som spiller, behøver ingen lure på.

- Uansett hvor Roy blir manager, Ipswich, Sunderland, Manchester United, Juventus, AC Milan, vil han ikke ha de samme kvalitetene å jobbe med som han selv var i besittelse av som spiller, sier Solskjær.

Kristiansunderen røper videre at Keane topper hans egen liste over spillerfavoritter.

- Hvis jeg som manager kunne plukke en av spillerne jeg selv spilte med, ville det blitt Roy. Selvfølgelig kunne du ønske deg både Paul Scholes, Ryan Giggs, David Beckham, Wayne Rooney, Ronaldo, Eric Cantona. Men måtte jeg plukke én, ville det blitt Roy, sier han.

Det sier ikke så lite.

Går egne veier
Og kanskje får Solskjær se kompisen få skikkelig sving på sakene i managerstolen denne sesongen. Ipswich har i hvert fall åpnet sesongen med én seier og én uavgjort – og ligger pent plassert på tabellen.

- Jeg synes han gjorde et godt valg ved å gå til Ipswich – der han kan jobbe litt i det stille. Går du rett til en stor klubb, i Premier League, kan det bli vanskelig, sier kristiansunderen.

At Keane har ønsket å gå sine egne veier, har han også visst lenge.

- Jeg husker at jeg snakket med Roy og sa til ham at «du kommer til å bli assistent i United». Det ville han ikke. Han ønsket å lære av sine egne feil, sier Solskjær.

Lørdag skal Keane og Ipswich ut i bortekamp mot Crystal Palace. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere