RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FREMGANG: Ole Gunnar Solskjær er fornøyd med fremgangen i Molde-laget denne sesongen, men han er klar på at det er flere ting som må bli bedre foran neste sesong.
FREMGANG: Ole Gunnar Solskjær er fornøyd med fremgangen i Molde-laget denne sesongen, men han er klar på at det er flere ting som må bli bedre foran neste sesong. Foto: Pernille Nielsen (NTB scanpix)

Solskjær: Slik skal vi ta igjen Rosenborg

Ole Gunnar Solskjær er klar på hva som skal til for å ta igjen forspranget opp til Rosenborg. Og det er særlig én ting han er misfornøyd med.

ÅRÅSEN (Nettavisen): Denne sesongen har Molde tatt et stort jafs og nærmet seg Rosenborg i serien.

Serielederne fra Trøndelag ligger åtte poeng foran Molde med én serierunde igjen, mens det forrige sesong endte med 24 poeng opp til ligamesterne.

Molde kan, med seier i siste runde, ende på 56 poeng i serien. Det er elleve mer enn totalt forrige sesong.

Imponert over spillerne

- Laget vårt er bare blitt bedre og bedre. Vi har gått fra å bli nummer seks og fem i serien de to siste sesongene, sier Solskjær til Nettavisen.

Manchester United-legenden mener måten spillerne klarte å ro i land tre poeng borte mot Lillestrøm på, viste at laget ikke bare har hatt god sportslig fremgang denne sesongen.

- Vi kommer til å bli bedre. Jeg er imponert over det steget gutta har tatt denne sesongen. Mot Lillestrøm fikk de en utfordring mentalt. Vi klarer å stå fram i viktige kamper nå, og det er gledelig, forklarer Solskjær.

Forspranget opp til Rosenborg føler Solskjær seg trygg på at de skal tette ytterligere neste sesong, og han mener det kun er marginer som er grunnen til at de ikke ligger enda nærmere ligamesterne enn de åtte poengene som skiller per i dag.

Marginer 

- Rosenborg er et godt lag, men hvis du ser på kampene vi har spilt mot dem, så har vi tapt 2-1, vi har hatt 60 minutter hjemme hvor vi var suverent mye bedre enn dem, vi hadde heading på innsiden av stanga på Lerkendal nesten på overtid, så vi er ikke så veldig langt unna, sier Solskjær. 

Denne sesongen har Rosenborg stukket av med 2-1-seier i begge oppgjørene mot moldenserne.

En annen ting som plager Molde-manageren, er at laget ikke har vært gode nok til å avgjøre matcher.

Denne sesongen har Molde kun vunnet med to mål eller flere seks ganger. Det er en statistikk Solskjær ikke er komfortabel med. 

Vil avgjøre tidligere

Kun to av disse seirene har vært punktert før det har gjenstått ti minutter av kampene. 0-3-seieren borte mot Aalesund, og 4-0-seieren hjemme mot Vålerenga.

- Vi må avgjøre kamper tidligere. Denne sesongen har vi kun hatt to kamper med klare seire, 3-0 borte mot Aalesund, 4-0 hjemme mot Vålerenga. Alle andre kamper har gått inn til de siste sekundene. Det er ikke lett for trenerne, det er mentalt slitsomt for spillerne. Vi må lære oss å avgjøre kampene tidligere. 

Og dersom Molde klarer å utvikle den delen av spillet, mener Solskjær de blir farlige neste år. Og da er målet å utfordre Rosenborg enda mer enn de klarte denne sesongen.

- De har vært bedre enn oss, uten tvil. De har vært det beste laget. Vi har et lite skritt å gå for å ta dem igjen. I år er vi åtte poeng bak, i fjor var vi 24 poeng bak, og vi har tatt et ganske stort jafs. Vi skal nærme oss enda mer neste år, forteller en offensiv Solskjær etter søndagens 0-1-seier borte mot Lillestrøm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere