RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solskjær tar kraftig selvkritikk

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Nettavisen fulgte pressekonferansen på Aker Stadion.

OSLO/MOLDE (Nettavisen): Tirsdag kom nyheten om at Ole Gunnar Solskjær hadde takket nei til den ledige jobben i Premier League-klubben Aston Villa.

Nordmannen har den siste tiden blitt heftig koblet med Birmingham-klubben, men etter mye oppstyr valgte han altså å trekke sitt kandidatur.

Tok selvkritikk
Pressekonferansen startet på Aker Stadion klokken 17. I tillegg til Solskjær, var også Kjell Inge Røkke, Bjørn Rune Gjelsten og ledelsen i Molde FK til stede på pressekonferansen.

Der offentliggjorde som ventet Solskjær valget om å bli værende som Molde-manager, av familiære grunner.

Og Solskjær tok kraftig selvkritikk etter den voldsomme blesten han har skapt den siste uken.

- Det må jeg si: Jeg skal ikke sette meg selv, klubben, Kjell Inge eller Bjørn Rune i en slik situasjon igjen, sa Solskjær på pressekonferansen.

Han forklarte avslaget til Villa med familiære grunner, og at det skal være noe ekstraordinært for at han drar tilbake til England igjen. Solskjær påpekte også at kommunikasjonen mellom ham og Røkke har vært hovedproblemet i denne saken.

Røkke fortalte blant annet at han hadde 12 ubesvarte telefonsamtaler fra Solskjær den 18. mai.

Nå håper de at de har lært til neste gang.

- Hvis dette skjer igjen, ble vi enige om at jeg ringer, så tar vi en ny middag, sa Solskjær.

- Betyr enormt
At Solskjær blir værende, er gode nyheter for Molde, mener ekspertene.

- Det betyr enormt, først og fremst fordi Solskjær har satt ting i system der nå, sier Petter Myhre på TV 2 etter pressekonferansen.

- Det som er utrolig, er at folk trodde det skulle falle sammen i Molde nå. Men de kommer styrket ut av dette, sier Mini Jacobsen.

Daniel Nannskog mener saken har vist at også superstjerner i Norge gjør feil.

- Det er ikke helt positivt slik det har gått til her, men man er bare mennesker. Man tenker kanskje at Røkke og Solskjær er overmennesker, men de er bare vanlige mennesker som begår feil. Det var mye latter på pressekonferansen, så det virker som det er god stemning i Molde, sier Nannskog.

Nettavisen fulgte pressekonferansen LIVE her:

17:00: Solskjær, Røkke og Gjelsten ankommer pressesalen.

Solskjær:

- Til syvende og sist, når man kommer i situasjoner som får deg til å kjenne etter, hva er det man vil? Jeg vil gå tilbake til mandag kveld, der Silje, jeg og ungene ikke er i tvil om at vi vil bli værende der vi er, sier Solskjær.

- Jeg prøvde å skape en dialog med Røkke, men slet med å få tak i ham. Jeg ville se om det var mulig at vi kunne fortsette å jobbe sammen for Molde Fotballklubbs beste. Det var viktig for meg å avklare om vi kan fortsette å jobbe sammen, og det kan vi, sier Solskjær.

Kjell Inge Røkke:

- Det er fantastisk at vi har kommet frem til en felles forståelse og plattform. Det er ingen tvil om at de siste ukene har vært litt mer krevende enn vanlig når det kommer til fotball. Ole Gunnar har vært og kommer til å være utrolig viktig for Molde. Ikke bare i samtid, men også hva han etterlater seg i av fundament.

- Når telefonen begynte å ringe i går, og jeg fikk snakke med Ole Gunnar, var det en hyggelig telefon og få. Ole Gunnar hadde, etter famileråd, bestemt seg for å fortsette i MFK. Da sa jeg at han måtte ta med seg Silje og komme til Oslo, og da skulle vi ha med oss Bjørn Rune og kona, og min kone. Så hadde vi et skikkelig familieråd, med tre familier.

- Det var eksepsjonelt viktig at vi tre familiene møttes, sier Røkke.

Solskjær:

- Hvis dette skjer igjen, ble vi enige om at jeg ringer, så tar vi en ny middag.

Røkke:

- Det var utrolig hyggelig, så vi får nesten håpe at det skjer igjen, ler Røkke.

Gjelsten:

- Den siste tiden har vist at det er ekstremt viktig med kommunikasjon. Jeg har sagt til Kjell Inge at jeg vil sammen med ham ta over stafettpinnen Aker har løpt med i mange år. Jeg må si at Aker er en profesjonell aktør, som kanskje ikke naturlig hører hjemme i en fotballklubb. Det har vi snakket om tidligere. På vegne av Fotball-Molde må jeg takke Aker for den langsiktigheten de har vist. Aker har etterlatt seg varige verdier i Molde, og det ansvaret skal jeg ta videre etter beste evne.

- Jeg er veldig motivert til å være en del av dette laget, selv om det kanskje blir nye utfordinger, og kanskje nye middager, ler Gjelsten.

Solskjær:

- Det må jeg si: Jeg skal ikke sette meg selv, klubben, Kjell Inge eller Bjørn Rune i en slik situasjon igjen, uten at vi tar den middagen. Det er så viktig at vi snakker åpent sammen. Hadde vi fått kontakt med hverandre 18. mai, da ting ble litt hett, tror jeg vi hadde sluppet å sitte her nå. Kanskje det blir rutefly neste gang, sier Solskjær.

Nå stiller pressen spørsmål til podiet:

- Hvordan reagerte du da du hørte om flyet fra Aston Villa, Kjell Inge Røkke?

- Jeg har ikke behov for å gå tilbake og se på hva som skjedde. Vi ser på det store hendelsesforløpet. Vi ser på avtalen vi inngikk med Ole Gunnar, og det har hele tiden vært å revitalisere Molde Fotballklubb, sier Røkke.

- Ble vennskapet satt på prøve?

- Vennskapet har hele tiden vært godt, og det er det i dag også, sier Røkke.

- Hvem ville publisere de tre svarene fra Solskjær?

- Hvis det er behov for å kritisere noen, kritiser meg, sier Røkke.

Bjørn Rune Gjelsten skyter inn:

- Dere i pressen har fremstilt Kjell Inge som både snurt, grinete og sint. Han har ikke vært noen av delene. Jeg har ikke sett ham sint og sur i de 40 årene jeg har kjent ham. Han har bare vært lei seg.

Røkke skyter inn: - For dere i pressen er jeg bare rasende eller veldig rasende, ler Røkke.

Pressen spør om Aker, som trekker seg ut av Molde.

- Slik det er blitt, er det best for oss alle at vi bruker private midler til å støtte Molde, sier Røkke.

- Hvordan reagerte Villa da du takket nei, Solskjær?

- Jeg hadde en veldig åpen og ærlig samtale med Randy Lerner, og han forsto avslutningen min om å tenke på familien. Jeg flyttet hjem for under 18 måneder siden, og det var ikke en enkel avgjørelse.

- Hvordan blir det å jobbe videre med en arbeidsgiver som gjengir fortrolige samtaler?

- Det som var viktig for meg på mandag kveld, var at jeg fikk en bekreftelse på at vi kunne jobbe videre sammen, og det fikk jeg. Etter middagen er jeg helt 100 prosent sikker på at vi har et veldig godt fundament, og jeg gleder meg til å jobbe videre.

- Ble du skuffa over at de gikk ut med hva som hadde blitt sagt?

- Vi har lært at det tar vi internt fra nå av, sier Solskjær.

- Du sa internt at du drar etter Hønefoss-kampen om du får et tilbud. Hvorfor ble det til et nei?

- Dette er jeg nødt til å få sagt med en gang, kommunikasjonen har ikke alltid vært like god, og den samtalen var ikke basert på at jeg drar om jeg får tilbud. Det er et hypotetisk spørsmål.

- Var det bare familiære grunner som gjorde at du takket nei?

- Ja. Eller nei, altså, det var den avgjørende grunnen. Selvfølgelig har jeg litt stolthet, også. (...) Men den avgjørende grunnen til at jeg ikke tok den videre samtalen, er familien. Det er helheten man tenker på. Hvis jeg kommer i en slik situasjon igjen, og det må være ekstraordinært, da ringer jeg Kjell Inge og sier at vi tar en prat, og at jeg må ha mat, så slipper vi en slik prosess igjen, sier Solskjær.

Molde Fotballklubb klarte likevel ikke å vente helt til pressekonferansen.

Bekreftet at han blir
I formiddag la nemlig klubben ut en artikkel på sin hjemmeside hvor de bekrefter at den tidligere Manchester United-spissen blir værende. Klubben lokker også med billigere billetter i torsdagens toppkamp mot Tromsø for å feire.

Solskjærs avgjørelse har selvsagt skapt reaksjoner. Fulham-spiller John Arne Riise sier til Nettavisen at han hadde ventet at Solskjær takket ja til Villa.

- Jeg er litt overasket, men samtidig har han alltid vært en person som har vært opptatt av hva familen mener, og hva som er riktig for dem. Det respekterer jeg fult ut, pluss at jeg tror han har en plan bak sin karriere som manager, og det tror jeg vi kan få se om noen år, sier Riise til Nettavisen.

- Må respektere valget
Morten Gamst Pedersen skjønner at familiære hensyn kommer først i rekken for Solskjær.

- Han kommer ut med en grunn, og det får man respektere. Nå kan han ha hundre prosent fokus på en jobb, og det er Molde-jobben. Så får vi se om han kan gjøre det like bra som han gjorde det i fjor, sier Gamst til Nettavisen onsdag ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere