RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solskjær vil forlenge med Nyland

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Molde-treneren er meget fornøyd med stortalentets utvikling.

Molde-keeper Ørjan Nyland har på kort tid gått fra å være en relativt ukjent adeccoligaspiller til et av de heteste navnene i norsk fotball.

Det har cupbragden med Hødd og sommerens U21-suksess sørget for. Da Nyland skrev under for Molde i fjor, undertegnet han en kontrakt som strekker seg ut 2015-sesongen, men allerede nå kan samarbeidet bli forlenget.

Vil forlenge
Det bekrefter Molde-trener Ole Gunnar Solskjær overfor Nettavisen. På spørsmål om han har vurdert å allerede nå forlenge kontrakten med Nyland, svarer Molde-sjefen slik:

- Ja, jeg har allerede snakket med Ørjan om hva jeg synes, og at jeg er fornøyd med starten hans. Så får vi se hva som skjer, sier Solskjær til Nettavisen.

- Hvordan er han å jobbe med?

- Han er en fantastisk gutt, profesjonell til fingerspissene. Han er målrettet, ambisiøs og vet hva han vil. Det er sånne gutter jeg vil ha i troppen, og jeg har mange av dem, skryter Solskjær.

Da 22-åringen signerte for Molde i november i fjor, var det imidlertid flere som reagerte på klubbvalget hans. Molde hadde allerede landslagskeeper Espen Bugge Pettersen og tidligere Newcastle-spiller Ole Söderberg i stallen, og ekspertene fryktet stortalentet gikk til en benketilværelse og spill i 2.divisjon for Molde 2.

Etablert seg
Fasiten er en helt annen. Etter at han fikk sjansen i den 7. serierunden, har unggutten etablert seg som klubbens førstekeeper. Før lørdagens kamp mot Lillestrøm, hadde Nyland stått samtlige kamper for Molde i Tippeligaen siden den syvende runden, og unggutten har gjort sakene sine godt.

Siden Nyland fikk sjansen i syvende serierunde, har nemlig Molde holdt nullen eller sluppet inn kun ett mål i syv av de 10 kampene han har spilt.

At han måtte sitte på benken mot Lillestrøm, handler kun om behov for hvile, påpeker Solskjær.

- Ørjan har vært helt super, helt siden han kom hit. Han hadde også et fantastisk U21-mesterskap. Men han er ung, så enkelte ganger er det greit å stole på meg, og at jeg kan håndtere karrieren hans på best mulig måte, sier Solskjær.

Står mot Legia
Selv om han ikke sto i mål mot LSK, lover Solskjær at unggutten er tilbake mellom stengene når Molde møter Legia Warszawa til Champions League-kvalifisering på Aker Stadion onsdag.

- Ørjan har vært veldig, veldig solid, så han står i mål på onsdag, bekrefter Solskjær.

I Molde får Nyland også god oppfølging på treningsfeltet. Moldes keepertrener Richard Hartis har nemlig solid erfaring med lovende keepere. I 1997 ble han keepertrener i Manchester Uniteds ungdomsavdeling under Alex Ferguson, mens han i 2008 måtte steppe inn som vikar på førstelaget. Da hadde han blant annet ansvaret for keepere som Edwin van der Sar, Ben Foster og Tomasz Kusaczak.

Ørjan Nyland har ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere