RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solskjær vil gjøre som United mot RBK

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)
Sist oppdatert:
Men trønderne vinner som oftest i Rosenes by.

MOLDE (Nettavisen): Søndag møter Ole Gunnar Solskjærs menn motstanderen United-legenden anser som den største gullfavoritten. Erkerivalen Rosenborg.

Solskjær, som vurderer Rosenborg som den første virkelige testen for sitt lag, har en formidabel oppgave foran seg søndag kveld. Molde har nemlig kun tre tippeligaseire hjemme mot Rosenborg de siste 20 åra. Trønderne, derimot, liker seg i Rosenes by. Siden 1991 har RBK 13 seire av 18 mulige borte mot Molde i Tippeligaen.

Nå vil Ole Gunnar Solskjær gjøre det som han var så vant med i Manchester United. Avgjøre på slutten. Denne gang mot Rosenborg.

Norske trenere ut mot Molde-treneren: - Lett for Solskjær å si

- Vi skal bryte ned Rosenborg med vårt spill. Vi skal spille og holde ballen i laget – og avgjøre på slutten, sier Molde-manageren som bare ser flere og flere tegn på at Molde begynner å spille på måten som han selv vil, det vil si Manchester United-måten.

- Vi er på vei til å bli som United, sier Solskjær før han utdyper sin egen uttalelse til Nettavisen.

- Målet mitt er at vi som lag skal styre og ha mye ballbesittelse i laget, noe som vil føre til at motstanderen i mesteparten av spilletiden må jage ball. De vil til slutt bli sliten og miste konsentrasjonen. Det skal vi utnytte, sier Molde-manageren.

Uvanlig RBK
Etter å ha sett Rosenborg slå Vålerenga 2-0 på Lerkendal, forventer Solskjær et Rosenborg som vil ligge tett og satse på kontringer.

- Det var uvanlig å se Rosenborg ligge så lavt på Lerkendal som mot Vålerenga. De fikk nesten ikke sjanser mot seg og laget virket veldig trygt og solid. Jeg regner med at de vil tette igjen og forsøke å ta oss på kontringer.

For å ta tre poeng mot Rosenborg, håper Solskjær at spisstrioen Davy Claude Angan, Pape Paté Diouf og Daniel Chima Chukwu vil fortsette den gode scoringsformen. Spisstrioen har i de fem første tippeligakampene stått for hele ni av Moldes ti mål.

Spesialtrening
Solskjær avslører at han har jobbet hardt med Molde-spissene etter at han entret Aker Stadion som klubbens manager.

- Jeg arbeider tett med spissene i klubben. De får i likhet med keeperne spesialtrening, forteller Solskjær før han ramser opp en lang liste over innholdet i spisstreningen.

Men det er spesielt en ”teknikk” han arbeider ekstra med, som var selve varemerket for Ole Gunnar Solskjær som avslutter. Instinktet og det å være iskald foran mål.

- Jeg arbeider mye med det mentale hos spissene både før og etter kampen. Jeg har vært spiss hele livet mitt og vet hvilke type treninger som gir resultat. De må være fullstendig fokusert i avslutningssituasjonen og være iskalde foran mål. Spillerne må kunne avslutte på instinkt. Og da kreves det repetisjon, repetisjon og repetisjon, sier Solskjær.

Chima-skryt
Solskjær skryter spesielt av 20 år gamle Daniel Chima Chukwu.

- Daniel Chima kommer vi til å få se mye av i løpet av sesongen og neste. Han kommer til å bli en knallspiss. Chima har et voldsomt potensial.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere