RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
ANGRER IKKE: Ole Gunnar Solskjær forteller at han ikke ville gjort noe annerledes om han fikk muligheten til å spille 0-3-kampen mot Crystal Palace på nytt.
ANGRER IKKE: Ole Gunnar Solskjær forteller at han ikke ville gjort noe annerledes om han fikk muligheten til å spille 0-3-kampen mot Crystal Palace på nytt. (/ All Over Press)

Solskjær ville ikke endret på noe etter tapet

Sist oppdatert:
Pipekonserten ved kampslutt til tross, Ole Gunnar Solskjær ville ikke gjort noe annerledes dersom Cardiff kunne spilt Crystal Palace-kampen om igjen.

CARDIFF – CRYSTAL PALACE 0-3:

CARDIFF (Nettavisen): Nedrykksdømte Cardiff ble buet av banen etter det ydmykende 0-3 tapet hjemme for Crystal Palace, og spesielt én spiller fikk høre misnøyen fra hjemmefansen mer enn noen andre under kampen lørdag.

Wilfried Zaha var én av tre forandringer Cardiff-manageren gjorde på startoppstillingen fra den dramatiske poengdelingen mot West Bromwich forrige helg, men unggutten fikk ikke mye sympati fra klubbens supportere.

For mens Crystal Palace-fansen hyllet deres tidligere helt, ble Zaha offer for massiv buing fra egne tilhengere etter en mislykket opptreden.

-Wilfried er en sterk karakter. Dette må ha vært en vanskelig kamp for ham fordi han spiller mot gamleklubben hans, men han var profesjonell, han gjorde sitt beste og jeg kan ikke utsette noe på innsatsen hans, sier Solskjær om 21-åringen.

Tvunget til å gjøre bytte
Zaha fikk en drøy time mot moderklubben, men slet med å vise frem det tekniske registeret hans som gjorde at Manchester United hentet ham til Old Trafford forrige sesong.

I sterk kontrast skortet det derimot på innleggene og overstegsfintene den fotrappe kantspilleren forsøkte seg på, og Cardiff-tilhengerne på tribunen skjulte ikke misnøyen sin.

Da Zahas draktnummer 36 kom opp på fjerdedommerens tavle etter 62 minutters spill, var det til énstemmig pipekonsert og buing, men Solskjær forsvarer både Zaha og byttet han foretok.

-Han tok sjanser og var veldig positiv i første omgang, men mot slutten, som de fleste andre spillerne, mistet han litt av troen. Det kan være det (buingen) påvirket ham.

-Jeg måtte prøve å gjøre et bytte og Craig Noone kom på og fikk til ting. Noone er en sånn type spiller, men selvsagt kan det påvirke en spiller dersom han blir buet på, forteller 41-åringen.

Angrer ikke
På tross av stortapet og at flere av spillerne ikke spilte opp mot sitt beste mot Crystal Palace, tenker ikke Solskjær på hva han kunne gjort annerledes.

-Jeg tror enhver manager en gang i blant kan strekke armene i været og innrømme feil, men planen i dag var å spille utenfor deres styrker.

-Spesielt i første omgang spilte vi praktfull fotball på høyresiden og vi måtte spille rundt deres sentrale midtbane fordi de stopper angrepene våre og kontrer på oss, sier Cardiff-manageren.

Blant andre Frazier Campbell spilte ute av sin foretrukne posisjon helt på topp, og tilbragte store deler av kampen på en av kantene i en mer defensiv rolle enn vanlig.

I tillegg slet Kenwyne Jones alene på topp med både førsteberøringen og med å involvere seg i spillet.

-Hadde vi startet kampen om igjen hadde jeg startet med den samme formasjonen og med de samme spillerne i de samme posisjonene, svarer Solskjær.

Scoret på gamle trakter
Zaha var dog ikke den eneste som møtte tidligere lagkamerater på Cardiff City Stadium lørdag, også Crystal Palace-målscorer Joe Ledley fikk møte gamleklubben.

Midtbanespilleren spilte over 220 førstelagskamper for Cardiff i løpet av en periode på seks år, men tilbake på gamle trakter scoret han Crystal Palace sitt andre mål mot waliserne.

Med lang fartstid i den walisiske hovedstaden ble 27-åringen godt mottatt av «Bluebirds»-fansen, noe Palace-manager Tony Pulis har full forståelse for.

-Han var en flott spiller for dem og en trofast tjener i Cardiff. Han er en Cardiff-gutt, så det var flott, sier Pulis om mottagelsen.

-Jeg synes Ledley var fantastisk i dag også. Han har litt ekstra klasse over seg. Holdningen og arbeidskapasiteten hans passer inn i det jeg ønsker som manager, skryter Palace sin walisiske manager.

London-klubben ligger etter seieren på 14. plass på tabellen, syv poeng over Fulham på 18. plass og åtte foran Cardiff på 19. plass.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere