*Nettavisen* Sport.

Soma krever beklagelse

ASPMYRA (TV 2 Nettavisen): - Hårreisende! Det var en av de reneste tacklingene på banen, raser Ragnvald Soma til TV 2 Nettavisen. Han var rystet etter at dommeren snøt bergenserne for tre poeng på overtid mot Bodø/Glimt.

19.09.04 22:32

BODØ/GLIMT – BRANN 1-1. Ragnvald Soma var banens beste spiller, men ble likevel en slags syndebukk da dommer Stig Rune Krokdal serverte Glimt ett poeng på overtid på lagets 88-årsdag.

- Jeg håper dommeren er voksen nok til å ringe og innrømme feilen, sier en rystet Soma.

Brann hadde gjennomført en taktisk prikkfri kamp Soma tacklet Stig Johansen i straffefeltet på overtid. TV-bildene viser en klokkeren tackling. Dommer Krokdal var av en annen oppfatning:

- Ingen tvil om at han feller bakfra. Jeg stod veldig bra plassert og hadde godt innsyn.

- Hårreisende. Latterlig. En av de reneste tacklingene på banen, mener Soma.

Les kampfakta og spillerbørs

Ikke pent
Etter iherdige protester ble Soma belønnet med gult kort av dommeren før Runar Berg fikk sette utlikningen bak Håkon Opdal som sprellet i motsatt hjørne.

- Hva tenkte du da dommeren blåste ?

- Det tror jeg ikke du skal skrive, fordi det var ikke noe særlig pent, sier den vanligvis sindige jærbuen til TV 2 Nettavisen.

Midtstopperen var rystet etter ranet på overtid, men på vei ut i spillerbussen hadde han roet seg litt ned.

- Det er ikke noe jeg kan gjøre. Jeg har egentlig veldig lite lyst til å prate. Nå vil jeg bare høre at han har gjort feil.

- Dommeren røvet oss
Trener Mons Ivar Mjelde raste også mot dommer Krokvold etter kampslutt.

- Soma er klokkerent på ballen. Jeg har ikke ord. Dommeren frarøver oss tre poeng. Fotballkamper skal avgjøres på banen, ikke av dommeren.

Etter kampslutt var både Ragnvald Soma og trener Mons Ivar Mjelde inne i dommergarderoben or å få en forklaring på straffesparket. Hva som ble sagt i garderoben ville ikke Soma si.

Dommer Krokdal sier følgende:

- Jeg hadde en grei dialog med Soma og Mjelde. Jeg har en god følelse etter kampen.

- Dersom det viser seg at jeg har gjort feil kan jeg ta kontakt, legger dommeren som er inne i sin femte sesong som Tippeliga-dommer til.

Royal League ryker ?
Også i fjor kom dommeren i fokus da Brann var i Bodø. Den gang var det Ivar Rønningen som ble utvist samtidig som hjemmelaget fikk et billig straffespark. Med Ham-Kams tap i dag mistet Brann muligheten til å for alvor melde seg på i kampen om Royal League.

- Hva betyr dette poengtapet for Brann ?

- Det var utrolig viktige poeng. Det kan bety Royal League eller ikke Royal League, innrømmer Mjelde til TV 2 Nettavisen.

Hadde protestert
Bodø/Glimt-spillerne var ikke i tvil om at dommeren gjorde rett da han slukket Branns seiersglede på overtid.

- Han tar meg, og jeg havner i lufta, sier Stig Johansen.

- Men jeg spiller på Bodø/Glimt og er ikke dommer, legger han til.

Runar Berg er enda klarere enn sin kaptein:

- Det ser ut som Stig når ballen først. Jeg tenker at ”nå må dommeren blåse”. Dersom han ikke hadde gjort det hadde jeg protestert, innrømmer målscorer Runar Berg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.