RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Soma slo ut Carew

Foto: AP/Scanpix
John Carew scoret for Aston Villa, men det var Rapid Wien og lagets debutant Ragnvald Soma som gikk videre.

ASTON VILLA - RAPID WIEN 2-1 (TOTALT 2-2, RAPID VIDERE PÅ BORTEMÅL): 0-1-tapet i Wien var nok av mange Aston Villa-fans betraktet som en mindre ubekvemmelighet av liten betydning.

Da John Carew sendte Aston Villa opp i 2-0-ledelse i returkampen, var da også alt som det skulle. Nordmannen kom seg fri på høyrekanten, skar innover og avsluttet med et lavt skudd i mål bare sju minutter ut i andre omgang.

James Milner hadde tidligere gitt Villa ledelsen 1-0 fra straffemerket etter at Ashley Young hadde lurt dommeren med sin usportslige filming.

Rapid Wien, som hadde Ragnvald Soma i startoppstillingen for første gang, slo tilbake et snaut kvarter før slutt. Aston Villas keeper Brad Guzan sendte en retur i beina på Nikica Jelavic, som enkelt kunne redusere til 1-2 på Villa Park og utligne til 2-2 sammenlagt.

Plutselig var det Rapid Wien som lå an til å avansere til gruppespillet i Europaligaen.

Nikica Jelavic fikk en utrolig mulighet til å punktere duellen fire minutter før slutt, men Guzan stoppet Jelavic to ganger fra kloss hold før Stefan Hoffmann skjøt over fra fem meter.

Kampen endte med 2-1 til Villa og et overraskende avansement for Rapid Wien.

- Jeg burde ha scoret da stillingen var 1-0, og det ville gitt oss litt pusterom. Vi ønsker å vinne alle konkurranser vi deltar i, men i kveld var vi rett og slett ikke gode nok. Bortemålet tok knekken på oss, sa James Milner ifølge BBC etter kampen.

England, som er representert med fire lag i Champions League, har dermed «kun» Fulham og Everton med i gruppespillet i Europaligaen. Trekningen av gruppene blir foretatt fredag klokken 13.00.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere