*Nettavisen* Sport.

Sommerbesøket som forandret alt

Foto: Stu Forster (2014 Getty Images)

- Martinez har gitt meg selvtilliten tilbake, sier Gareth Barry.

Gareth Barry takker Evertons manager Roberto Martinez for å ha fått tilbake selvtilliten på fotballbanen.

En halv sesong etter at låneavtalen kom på plass har Barry endelig fått karrieren på rett kjøl etter å ha blitt skjøvet ut i kulden i Manchester City.

Overbevist av Martinez
Overfor Liverpool Echo forteller Barry at et sommerbesøk var det som overbeviste ham om å bytte klubb. 32-åringen var ikke i Manuel Pellegrinis framtidsplaner og gikk, i beste fall, en sikker benketilværelse i møte.

- Når jeg ikke dro med laget til Helsinki for en treningskamp fant Roberto Martinez ut at jeg ikke var i stallen. Derfor fikk han tillatelse til å snakke med meg og kom til huset mitt, sier Barry til avisen – og tilføyer:

- Med en gang jeg snakket med Martinez tenkte jeg at jeg likte denne fyren, og at han hadde gode visjoner. I løpet av 10 minutter hadde han gitt meg selvtilliten tilbake gjennom å fortelle at han hadde tro på meg og at jeg kunne bli en viktig del av Everton.

- Da han hadde dratt, tenkte jeg at «dette er riktig for meg», fortsetter han.

Ønsker å forlenge
Nå ønsker midtbanespilleren å gjøre overgangen til Everton permanent, men verken han eller klubben har begynt samtalene ennå.

- Fra dag én har manageren sagt: «Jeg kommer ikke til å legge noe press på deg i løpet av sesongen. Vi kan prate sammen i sommer og se hvordan både klubben og du føler det – og ta det derfra.»

Med Martinez ved roret har Everton prestert over forventet denne sesongen. Hadde de klart å beholde ledelsen mot West Bromwich mandag kveld, ville klubben ligget på mesterligaplass.

- Hvis vi ender blant de fire beste med så mange gode lag rundt oss har vi hatt et fantastisk år. Vi kan klare det, avslutter Barry.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.