*Nettavisen* Sport.

Søndag kan Omar bli evig legende

DERBY-KLAR: Omar Elabdellaoui skal spille en veldig spesiell kamp søndag kveld. Foto: Alkis Konstantinidis (Reuters)

Det er én ting Olympiakos-fansen aldri glemmer.

26.10.14 18:57

Søndag er det klart for et av de mest intense rivaloppgjørene i internasjonal fotball når Olympiakos tar i mot Panathinaikos hjemme i den greske Superligaen.

Midt oppi det hele står Omar Elabdellaoui.

Den norske landslagsspilleren kom til klubben foran denne sesongen, og han har fra dag én fått vite hvilket oppgjør som betyr mest for klubben i løpet av sesongen.

- Alle sier at dette er kampen laget må vinne! Det er den kampen de bryr seg mest om, forteller Elabdellaoui til Nettavisen dagen før storkampen.

Fansen glemmer ikke spillerne som vinner eller avgjør kampene mot Panathinaikos. Legendestatus er sikret om man avgjør kampene mot hatklubben.

Kampen som betyr alt
Onsdag vant laget meget imponerende 1-0 hjemme mot Juventus i Champions League, men laget fikk ikke nyte den seieren særlig lenge.

Klikk på bildet for å forstørre.

HEFTIG: Markus Berg var nære ved å bli truffet av et bluss under oppgjøret mellom Olympiakos og Panathinaikos i mars. Foto: Aris Messinis (NTB scanpix)

- Rett etter Juventus-kampen så snakket folk om denne kampen. Treneren ba oss fokusere mot denne kampen med en gang kampen mot Juventus var ferdig, fortsetter han.

Oppgjøret mellom de to erkerivalene har gått heftig for seg de siste årene, og det har vært bråk både på og utenfor banen.

Sist lagene møttes, i mars, så ble Panathinaikos-trener Yannis Anastasiou truffet av en gjenstand fra tribunen, og han ble lenge liggende på gresset med store smerter.

Bomber og slåssing
Tilbake i 2012 ble kampen avbrutt etter at brannbomber ble kastet fra tribunene, og flere ganger har det vært slåsskamper mellom spillerne ute på banen.

Det sier litt om hvor mye denne kampen betyr for både spillere og supportere, og det har Elabdellaoui fått med seg.

- Jeg har ikke vært her så lenge, men jeg merker veldig på kroppen hvor mye denne kampen betyr for folk.

Den siste uken har han blitt oppsøkt av flere supportere på gaten som har gitt ham noen velmente ord inn mot kampen.

- De sier alt mulig rart. Folk her er virkelig lidenskapelige. Budskapet fra dem er at vi må vinne kampen. Det er ingen trusler fra dem foreløpig, men det spørs hvordan kampen går, forteller han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dette er et vanlig syn under rivaloppgjøret mellom Olympiakos og Panathinaikos. Foto: Aris Messinis (NTB scanpix)


Oppsøkes av fansen

Forrige sesong stakk Panathinaikos av med en 3-0-seier borte mot erkerivalen, noe som ikke var nevneverdig populært blant supporterne.

- Tidligere har det hendt at supporterne har kommet på treningsfeltet hvis kampen har gått veldig dårlig. I fjor ble de litt tilgitt av fansen selv om de tapte 3-0. Da hadde de akkurat slått Manchester United 2-0 hjemme i Champions League.

- Men hvis det er én kamp i sesongen supporterne vil at vi skal vinne, så er det denne. Det har jeg absolutt fått med meg, forklarer landslagsbacken.

- Merker du nervene før kampen?

- Jeg er ikke nervøs. Jeg gleder meg. Sånne kamper, selv om vi er et mye bedre lag enn dem, lever de sitt eget liv. Det kommer til å være et sinnssykt trøkk på tribunene, mange taklinger og en tøff kamp. Det betyr nok minst like mye for dem (Panathinaikos). Det blir en krigekamp helt til kampen er avgjort. Men vi skal angripe og være aggressive, sier Oslo-gutten.

Uten bortefans
I løpet av sine få måneder i klubben har han blitt fortalt mange historier av medspillere om rivaloppgjørene mot byrivalen.

Klikk på bildet for å forstørre.

BRANNBOMBE: For to år siden ble det kastet flere brannbomber fra tribunen under kampen mellom Panathinaikos og Olympiakos. Foto: Aris Messinis (NTB scanpix)


- Jeg har snakket en del med kapteinen på laget, Ioannis Maniatis, og han har fortalt meg en del historier om disse oppgjørene. Det har vært mye rart. Det har pleid å være slåssing og røde kort. Men jeg håper det er fotballen som får fokuset på søndag. Jeg håper ikke det blir noe tull utenfor banen. Vi liker «passion» og trøkk, men ikke at det går utover grensene, forteller han.

På grunn av gjentatte episoder med vold og bråk rundt oppgjørene har det greske fotballforbundet besluttet at de gjestende supporterne ikke får komme på disse kampene. Så når Olympiakos tar i mot erkerivalen søndag, blir det utelukkende hjemmefans på tribunene.

- Hadde Panathinaikos-fansen fått komme,da hadde det blitt krig, forklarer Omar med litt latter i stemmen.

Han har sett for seg drømmescenarioet søndag:

- jeg scorer ikke så ofte, så det hadde vært bra å score i en sånn kamp. Da hadde jeg blitt helt blant fansen, avslutter Elabdellaoui, som står uten nettkjenninger for sin nye klubb.

Klikk på bildet for å forstørre.

BRANN: Dette bildet er fra oppgjøret mellom Olympiakos og Panathinaikos i 2012. Foto: Aris Messinis (NTB scanpix)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.