*Nettavisen* Sport.

Søndagens Premier League-rykter

Foto: Carl De Souza/AFP

Får Samuel Eto'o noen gang bestemt seg?

05.07.09 14:17

Denne søndagen starter vi med det hotteste navnet i Premier League for tiden: Samuel Eto'o. I går ble det meldt at av Manchester Evening News at kameruneren nærmet seg Manchester City, men tabloidavisa News of the World sier noe annet.

Avisa, som ikke er kjent for å være blant de mest pålitelige i England, skriver at Eto'o heller vil gå til rivalene i Manchester United - selv om det betyr et lønnskutt i forhold til gigantlønnen han vil motta i City.

- Samuel er ikke overbevist om at en overgang til en middelmådig klubb i Premier League er det beste, og han vil heller ikke signere noen ny kontrakt i Barcelona, sier en kilde «nær Eto'o» ifølge News of the World. Så får tolkningen være opp til leseren.

Vi beveger oss videre, og drar til London. Chelsea vil nemlig være villig til å gi slipp på kaptein John Terry dersom Manchester City blar opp 45 millioner pund. Men Terry får bare gå dersom han leverer inn en skriftlig transfersøknad.

Videre hevdes det at Manchester City gjør seg klare til å by 35 millioner pund for landslagsmannen - ti millioner for lite, dersom vi skal tro at Chelseas krav stemmer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Ellis/AFP

Javier Mascheranos overgang fra Liverpool til Barcelona nærmer seg sluttført. Overgangen blir ikke mindre aktuell ettersom det hevdes at Mascherano havnet i krangel med manager Rafael Benitez mot slutten av årets sesong.

Michael Owen er klar for Manchester United, men avslører at han ville godtatt et lønnskutt på 100.000 pund for et gjensyn med gamleklubben Liverpool.

Apropos Michael Owen: Uniteds nyervervelse sier han føler seg som en «forbryter», på grunn av skadeproblemene som gjorde ham til et bomkjøp for Newcastle.

Men Owen er uansett klar for spill på Old Trafford, i likhet med Antonio Valencia. Sistnevntes ankomst til Manchester gjør at Nani frykter for framtiden i klubben, og både Atlético Madrid og Villareal er interessert i å hente 22-åringen.

Chelseas nye manager Carlo Ancelotti vil etter sigende få 60 millioner pund å handle for når han offisielt overtar ved roret på mandag.

En del av pengene kan gå med til å hente Real Madrids Wesley Sneijder til Stamford Bridge.

Dessuten skal Chelsea være villig til å gjøre et siste forsøk på å hente Carlos Tévez, som lenge er blitt koblet til Manchester City.

Det er dårlig stemning i Newcastle etter nedrykket til Championship, kombinert med uro rundt eierskapet i klubben. Det hindrer dem imidlertid ikke i transfermarkedet: Alan Shearers klubb kan sikre seg et dobbeltscoop ved å hente spissene Fraizier Campbell og Ched Evans fra henholdsvis Manchester United og Manchester City.

Liverpool kaster seg inn i kampen om Valencias David Silva, som også er ønsket av (hvem andre enn) Real Madrid.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Diego Tuson/AFP

Nevnte Real Madrid vil bla opp 55 millioner pund for Bayern Münchens Franck Ribery, men også Chelsea og Manchester United er interessert i franskmannen.

Arsenals Emmanuel Adebayors framtid i London er usikker, og Milan vil hente spissen for 20 millioner pund pluss eks-Arsenal-spilleren Mathieu Flamini.

Men Adebayors agent Stephane Courbis hevder at 25-åringen vil bli på Emirates, og at Milan-ryktene dermed kan henlegges umiddelbart.

Milan leter imidlertid etter andre spillere også, og snuser på Real Madrids Klaas-Jan Huntelaar - en mann som også er aktuell for Manchester United.

Everton-manager David Moyes gjør seg klar til å hente Manchester United-veteranen Paul Scholes.

Samtidig har Evertons australske midtbanespiller Tim Cahill fortalt vennene sine at han fantaserer om en overgang til Italia eller Spania, ettersom han er grundig lei av regnværet i England.

Fulham blander seg inn i kampen om Portsmouths Peter Crouch, som er ettertraktet av både Sunderland og Milan.

Men det kan være forgjeves: Det meldes nemlig om at Sunderland har sikret seg Crouch, som er verdsatt til 14 millioner pund.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Alastair Grant/AP

Når det gjelder «Spanias Peter Crouch» er Tottenham-manager Harry Redknapp interessert i å sikre seg ham. Det er snakk om Athletic Bilbaos Fernando Llorente, for ordens skyld.

Flere rykter på White Hart Lane: Birmingham vil hente Spurs' venstreback Gareth Bale på lån neste sesong.

Nå er det også nordmenn innblandet i engelske ryktebørser: «Moa» kan være på vei til Sunderland for 4 millioner pund, ettersom manager Steve Bruce skal være klar til å legge penger på bordet.

Sunderland er også interessert i Readings Stephen Hunt, men får kamp fra Wigan.

Tidligere Arsenal- og Portsmouth-forsvarer Lauren er ønsket av Hull.

Og Hull ser også på Fulham-spissen Bobby Zamora, ettersom klubben måtte innse at de ikke får Frazier Campbell i denne omgang.

Sveitsiske Gelson Fernandes kan være på vei fra Manchester City til Bolton.

Mens Middlesbrough vil hente Preston-keeper Wayne Henderson, som erstatning for Chelsea-klare Ross Turnbull.

Og forresten:

Den mest omtalte klubbpresidenten i Europa den siste tiden, Real Madrids Florento Perez, fornekter seg ikke. Nå sitter han med planer om en europeisk Superliga, som vil endre strukturen for alle topplagene i ligasystemer omkring på kontinentet.

Enmilliardærfamilie fra Sveits kan komme til å overta kriserammede Southampton.

Tidligere Newcastle-sjef Joe Kinnear har fått klarsignal for å returnere til manageryrket, etter å ha slitt med helseproblemer den siste tiden.

Og Carlos Tévez mener at Manchester United-fansen ikke vil se på ham som en forræder, selv om han skulle bytte til rivalene i sentrum.

Kilder: News of the World, Mail on Sunday, Daily Star, Sunday Mirror, The Observer, Sunday Express, The People.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.