*Nettavisen* Sport.

Søndagens Premier League-rykter

Foto: Darren Staples/Scanpix

Du kødder ikke med Martin O'Neill, Nigel Reo-Coker.

20.09.09 17:37

Søndag er ensbetydende med fotballrykter, uavhengig om overgangsvinduet er åpent eller stengt. Og på samme dato som George W. Bush erklærte sin «krig mot terror» i 2001, er det Arsenal som stjeler overskriftene i de britiske tabloidene. Det ser nemlig ut til at londonklubben går en svært travel januarmåned i møte. Arsène Wengers menn har levert alt fra festfotball til nachspielfotball i serieåpningen, og den franske manageren skal ha et sterkt ønske om å hente inne en rekke forsterkninger rett etter at juleribba har lagt seg rundt magen på folk flest. «The Gunners» skal ifølge News of the World blant annet være meget interessert i å hente Jack Collison og Matthew Upson fra West Ham. Upson spilte for nettopp Arsenal fra 1997 til 2003.

Enkelt: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Wenger har også planer om å sikre seg Bordeaux-spissen Marouane Chamakh. Måljegeren ble koblet til en rekke Premier league-klubber i sommer, men da tidsfristen rant ut, befant marokkaneren seg fortsatt i Frankrike. Ifølge The Mail on Sunday kommer spissen til å koste Arsenal latterlige 15 millioner norske kroner. En pris til og med Liverpool hadde hatt råd til.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: EPA/Scanpix

Ellers er det Nigel Reo-Coker som får mye oppmerksomhet søndag. Midtbanespilleren skal ha kommet på kant med Aston Villa-manager Martin O'Neill på treningsfeltet. En uoverensstemmelse som førte til at Nigel ble sendt hjem. Mye tyder også på at O'Neill ikke ønsker å beholde den tidligere West Ham-spilleren. Heldigvis skal Tottenham stå klare til å ta over.

David Silva er et navn som stort sett alltid blir nevnt i en Premier League-ryktespalte. Til daglig lever spanjolen av å bli linket til Liverpool, men også Manchester United skal ha fått øynene opp for den anvendelige angrepsspilleren. Sir Alex Ferguson skal i hvert fall være villig til å betale rundt 250 millioner kroner for å sikre seg Valencia-spilleren i januar.

Manchester City er selvfølgelig også med. I sommer hentet de Kolo Touré fra Arsenal, og etter jul håper City-manager Mark Hughes å sikre seg broren, Yaya Touré. Han spiller for tiden i Barcelona, men ifølge News of the World vil den defensive midtbanemannen bytte ut den flotte Barca-drakten, med en lyseblå trøye så fort vi går inn i 2010.

Tilbake til Old Trafford, der Manchester United skal være i trøbbel. I likhet med Chelsea står de røde i fare for å bli straffet hardt for sin talentjakt. Klubben står nemlig i fare for å bli utestengt fra overgangsmarkedet på grunn av kjøpene av Paul Pogba og Alberto Massacci. Fifa driver i hvert fall å undersøker saken i beste Sherlock Holmes-stil.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: AP/Scanpix

Chelsea på sin side, skal ha funnet bevis for at de hentet Gael Kakuta fra Lens på lovlig vis. Klubben får ikke lov til å kjøpe spillere før januar 2011 på grunn av kjøpet av unggutten, men ifølge det engelske fotballforbundet skal alt ha gått riktig for seg da den talentfulle franskmannen forlot hjemlandet til fordel for et liv i sus og dus i London.

Tottenhams Jamie O'Hara er på lån i Portsmouth. Kanskje ikke det beste stedet å være om dagen, siden «Pompey» står med seks strake tap i Premier League, og ligger absolutt sist med null poeng. Heldigvis for O'Hara, så ønsker Spurs-manager Harry Redknapp å hente han tilbake til White Hart Lane. Ringreven hevder han aldri ville at O'Hara skulle dra.

Frank Arnesen vant maktkampen, kunne man lese tidligere denne uken. Dansken skal visstnok ha vunnet fram mot Peter Kenyon da Luis Felipe Scolari ble sparket som manager for londonklubben. Belønningen? Ifølge The Mail on Sunday er den sparken. Tabloiden hevder at Arnesen vil bli erstattet av Guus Hiddink som sportsdirektør på Stamford Bridge.

Det er mye penger i Manchester City, det har vel de fleste fått med seg nå. Vilt mye penger, faktisk. De lyseblå har brukt utrolige 4,5 millioner kroner bare på seiersbonuser til spillere denne sesongen, og det etter bare fire spilte ligakamper. Om de lyseblå skulle slå Manchester United søndag, vil hver enkelt spiller få ytterligere 90.000 kroner inn på konto.

Kilder: News of the World, The Mail on Sunday, BBC, Sunday Express.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.