*Nettavisen* Sport.

Søndagens Premier League-rykter

Foto: AP/Scanpix

Manchester United skal rydde opp i stallen, og Dimitar Berbatov skal ligge dårlig an.

Lørdag gikk Manchester United på nok et poengtap i Premier League, og dermed er søndagens aviser fulle av rykter og spekulasjoner rundt en rekke av klubbens spillere. The Sunday Mirror skriver at Sir Alex Ferguson går med planer om å kvitte seg med flere stjerner til sommeren, og at Dimitar Berbatov er en av de som ligger dårlig an. Den tyggeglade skotten skal også være villig til å slippe spillere som Zoran Tosic, Anderson, Nani og Nemanja Vidic. Håpet er å få inn rundt 800 millioner kroner.

Inn porten på Old Trafford kan det komme en sveitser. Valon Behrami har vært mye skadet siden han kom til West Ham fra Lazio, men den anvendelige spilleren har likevel imponert såpass at Sir Alex Ferguson ønsker å bli bedre kjent med ham. United-manageren skal være villig til å punge ut rundt 100 millioner kroner for spilleren, men må belage seg på konkurranse fra andre storklubber som Arsenal, Juventus, og selvfølgelig Manchester City.

City har for øvrig stort sett alle andre fotballspillere i hele verden på blokka også, virker det som. De lyseblå skal i hvert fall være svært nære en avtale med Portsmouth for deres franske forsvarsspiller Younes Kaboul. 24-åringen vil koste rundt 70 millioner kroner av Roberto Mancinis voldsomme budsjett.

I russiske Rubin Kazan spiller en venstreback ved navn Christian Ansaldi, og ikke overraskende har Manchester City også planer om å hente ham til balløya. Ifølge Sunday Mirror skal argentineren reise til England i løpet av den kommende uken for å fullføre en overgang til rikingene verdt rundt 60 millioner.

Mens City velter seg i penger, må Liverpool-manager Rafael Benitez se langt etter de samme arbeidsvilkårene som kollega Mancini har litt lenger øst. Økonomien på Anfield er dårlig om dagen, og nå innrømmer den spanske manageren at superstjernene Fernando Torres og Steven Gerrard kan bli klubbens redningsmenn på verst tenkelig måte. Benitez sier nemlig at Liverpool må vurdere et salg av sine antatt to beste spillere, om den økonomiske situasjonen ikke bedrer seg snart. Noe billigsalg av stjernene er det imidlertid ikke snakk om.

Chelsea ønsker også å være med på transfermoroa, og øverst på ønskelisten til Carlo Ancelotti står det en spiss. Lørdag ble Edin Dzeko fra Wolfsburg nevnt, og søndag er det en annen spiller fra tysk Bundesliga som er pressens hete Chelsea-potet. Schalke 04-stjernen Kevin Kuranyi, som tidligere har blitt linket til Sunderland, skal være mannen som ønskes i London.

Jermaine Beckford scoret vinnermålet da Leeds sensasjonelt slo Manchester United hodestups ut av FA-cupen, og det har ikke gått ubemerket hen på balløya. Flere klubber har meldt sin interesse, og Wolves og Sunderland skal være favoritter til å kunne få lov til å tilføre Leeds-kassa rundt 25 millioner kroner.

Kenwyne Jones imponerer ikke nevneverdig i Sunderland om dagen, men har likevel store ambisjoner. Den store mannen fra Trinidad og Tobago har nemlig lyst til å spille i Mesterligaen neste sesong, og har derfor takket nei til et tilbud fra kjøpekåte Birmingham. Så spørs det, om noen vil innfri Jones' ønske?

Steve Bruce har vært aktiv på overgangsmarkedet etter at han overtok roret på The Stadium of Light, og det ser ikke ut til at den tidligere United-stopperen er ferdig med shoppingen. Manageren ønsker å hente både Maynor Figueroa fra Wigan og Guy Demel fra Hamburg. De to har en samlet verdi på rundt 110 millioner kroner.

En annen som har planer om og «splash the cash» er nyansatt Bolton-manager Owen Coyle. Den tidligere Burnley-sjefen kunne godt tenkt seg Arsenal-kometen Jack Wilshere i stallen. Londonklubben skal være villige til å leie ut unggutten, og Bolton håper å sikre hans tjenester. Coyle skal også ha sine tidligere elever Chris Eagles og Tyrone Mears på ønskelisten.

Til slutt skal også Blackburn få litt spalteplass. Benni McCarthy har i lengre tid ønsket seg boirt fra Ewood Park, og nå ser det ut til at sørafrikaneren får det som han vil. Blackburn-manager Sam Allardyce har nemlig fått bekjed om at han må selge spissen før han kan legge inn et bud på 20 millioner for Stokes James Beattie.

Kilder: Sunday Express, Sunday Mirror, News of the World, Mail on Sunday, BBC.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.