Søndagens Premier League-rykter

Foto: AFP/Scanpix

Arsene Wenger har store navn på blokka, men risikerer å miste den aller største.

31.01.10 13:03

Tottenham-spiss Robbie Keane kan være på vei til Sunderland, ifølge News of the World. Sunderland-manager Steve Bruce skal ha lagt inn et bud på 90 millioner kroner. Dersom Keane ankommer Stadium of Light kan det åpne opp for at Kenwyne Jones forlater Sunderland til fordel for Liverpool, melder Sunday Mirror. Så spørs det om Keane gjør lurt i å forlate White Hart Lane, med tanke på hvordan det gikk sist han prøvde seg i en annen klubb...

News of the World melder at Liverpools israelske midtbanemann Yossi Benayoun skal være klar til å forlate klubben etter å mistrives med situasjonen på Anfield. Men hvis man skal forlate en klubb av den årsaken, så kommer det ikke til å være folk igjen på Anfield etter hvert...

Wolverhampton har fått sitt bud på 40 millioner kroner for Hulls Stephen Hunt avslått, skriver Sunday Mirror.

Samme avis skriver at Wolverhampton og Fulham kjemper om å signere den egyptiske landslagsspissen Mohamed Gedo, som har imponert i afrikamesterskapet.

Michael Owen kan komme til å forlate Manchester United til sommeren. Spissen skal ikke ha imponert Sir Alex Ferguson nevneverdig, og med tanke på at Mame Biram Diouf blant annet prioriteres foran Owen, kan det nok være et lurt valg for den tidligere Liverpool-stjernen.

Mail on Sunday skriver at Manchester City-manager Roberto Mancini skal være klar til å snyte sin gamle klubb Inter Milan for Parmas midtbanemann McDonald Mariga.

Sunderland vurderer å signere forsvarsspilleren Nathaniel Clyne fra Crystal Palace.

Crystal Palace ser også ut til å miste sin spiss Victor Moses. Wigan skal ha fått tilslaget på et bud på 25 millioner kroner, skriver Mail on Sunday.

Thierry Henry har lenge vært linket til Erik Solérs New York Red Bulls, og nå kan det se ut til at Henry i alle fall forlater Barcelona til sommeren. Katalanerne skal ha sine sikter på enten Valencias David Silva eller Bayern Münchens Franck Ribery til å ta over venstresiden i angrepet.

Arsenal-manager Arsene Wenger har også fått en del shoppingpenger. 300 millioner kroner skal stå til franskmannens disposisjon og det må sies å være litt av en drøm for Wenger, som tidligere ikke akkurat har vasset i penger. Wenger har både David Villa i Valencia eller Marouane Chamakh fra Bordeaux på ønskelisten. Også Real Madrids noe ukjente ving Pablo Sarabia skal være av interesse, men han er bosmanspiller til sommeren og vil i så fall komme vederlagsfritt.

Presidentvalg i spanske klubber er synonymt med overgangsrykter og voldsomme løfter til fansen. Nå er det Barcelona som skal velge ny president, og begge kandidatene har satt Arsenals Cesc Fabregas som hovedmålet til sommeren. Det gleder neppe Arsene Wenger.

Tottenham skal ha siktet seg inn på Manchester Uniteds tredjemålvakt, Ben Foster. Overgangen til Portsmouth-keeper Asmer Begovic falt igjennom lørdag, og Foster skal nå være Harry Redknapps valg, skriver News of the World.

Roman Pavlyuchenko har ikke hatt noen stor karriere i Tottenham, og signeringen av Eidur Gudjohnsen gjorde ikke veien til fast plass noe lettere. Nå skal Fiorentina være interessert i å hente russeren på lån, melder News of the World.

Alan Hutton er en annen mann som ikke nyter stor tillit hos Harry Redknapp. Nå ønsker West Ham å låne høyrebacken fra Tottenham resten av sesongen.

Det har vært skrevet mye om John Terrys påståtte forhold til ekskjæresten til tidligere lagkamerat og venn Wayne Bridge. Bridge, som nå er i Manchester City, skal være klar til å gi seg på det engelske landslaget, skriver Sunday Mirror.

Manchester United Wayne Rooney tiltrekker seg interesse fra de spanske storklubbene Real Madrid og Barcelona, men Rooney bryr seg ikke om det. Spissen skal være klar til å signere en ny fireårskontrakt verdt 240 millioner kroner til sommeren.

Men det er ikke bare Wayne Rooney som har et sterkt forhold til United. Keeper Edwin Van der Saars forhold til klubben har blitt mye sterkere etter at han fikk innvilget tre ukers fri for å ta vare på sin frue, som hadde fått en hjerneblødning like før jul.

Portsmouths marerittsesong så ut til å bli enda verre da de sto i fare for å bli den første Premier League-klubben til å bli satt under administrasjon. Det unngikk de ved å selge forsvarsspilleren Younes Kaboul til Tottenham på lørdag. Men ifølge Portsmouth-direktør Peter Storrie er det ikke nok til å unngå at klubben om noen uker går konkurs.

Arsenals skadeplagede spiss Robin van Persie kan bli en nøkkelspiller i gullkampen likevel. Nederlenderen som har vært ute siden en landskamp i november, kan returnere så tidlig som mars fra ankelskaden sin, skriver Mail on Sunday. Det kan bli viktig for Arsene Wengers mannskap.

Kieron Dyer var en gang en meget lovende fotballspiller. Nå er det lenge siden han har oppnådd noe som helst på en fotballbane. Dyer har nå fått en måned til å vise prov på bedre fysisk form eller så blir West Ham-spilleren tvunget til å legge opp.

Kilder: BBC m.fl

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag