Søndagens Premier League-rykter

Foto: AFP/Scanpix

Sir Alex Ferguson jakter en ny unggutt fra Everton. Den forrige var Wayne Rooney.

Roy Hodgson måtte tidligere i uken se at Javier Mascherano endelig fikk viljen sin og gikk til Barcelona. Nå er imidlertid fokuset tilbake på å styrke stallen før overgangsvinduet stenger i starten av neste uke. Det er West Hams spiss Carlton Cole som er det nyeste navnet på blokka til Hodgson. Fulhams Paul Konchesky skal også være nær ved å bli klar, mens interessen for PSVs svenske spiss Ola Toivonen kan ha kjølnet på grunn av en prislapp på 130 millioner kroner, skriver News of the World.

Samtidig skal Hodgson også ha øynene oppe for Bayern Münchens Mario Gomez. Spissen skal først og fremst være aktuell for et lån til Liverpool, melder Sunday Express.

Ifølge Sunday People skal Manchester United nok en gang være klare til å teste Evertons evner til å holde på toppspillere. Det er gått noen år siden storklubben hentet Wayne Rooney; denne gang er det 19-åringen Jack Rodwell som er i siktet til Sir Alex Ferguson. United skal nemlig stå klare med et bud på 200 millioner kroner for midtbanespilleren.

West Ham har ikke hatt noen strålende start på sesongen. Tre strake tap og tre mål i mot i hver eneste kamp hittil har gjort sitt til at laget er å finne på bunnen av tabellen. Framtiden blir ikke nødvendigvis noe bedre for Avram Grant og hans lag. Scott Parker kan nemlig være på vei bort, ettersom klubben trenger penger. Parker har vært koblet vekk fra klubben i hele sommer, men nå ser det ut til at West Ham er tvunget til å selge. Tottenham skal være i førersetet til å sikre seg midtbanespilleren, som er verdsatt til 80 millioner kroner, ifølge Mail on Sunday.

Tottenham jakter stadig nye spillere som kan gi dem ekstra slagkraft i debutsesongen i Champions League. Milans Klaas-Jan Huntelaar skal være aktuell for et låneopphold på White Hart Lane, men skulle det skjære seg er det Villarreals spiss Giuseppe Rossi som topper ønskelisten, skriver News of the World.

Noe mer usannsynlig er det at Rio Ferdninand tar turen til London og Tottenham. Londonklubben skal ha forhørt seg om muligheten til å hente den skadeplagede midtstopperen til White Hart Lane, men skal ha blitt avvist av de høye herrer i Manchester United.

Charles N'Zogbia har vært linket til Birmingham i hele sommer, men når overgangen så ut til å kunne gå i orden, ser det nå ut til at den likevel går i vasken. Årsak: Franskmannens lønnskrav. Dermed blir han mest sannsynlig værende i Wigan, skriver News of the World.

Tottenhams Robbie Keane kan likevel være på vei bort fra Tottenham. Både Aston Villa og Newcastle har meldt sin interesse for den irske spissen, og det kan bli en overgang før vinduet stenger på tirsdag, skriver Mail on Sunday.

Wigan har hatt en tøff start på sesongen, men lørdag tok de sesongens første seier da de overraskende slo Tottenham på bortebane. Nå skal de være enige med Chelsea om en overgang verdt 20 millioner kroner for den argentinske spissen Franco di Santo.

Arsenal virker desperate i sin keeperjakt, men hittil har de hatt lite hell. Fulhams Mark Schwarzer virker å bli for dyr, Manchester City vil ikke selge Shay Given til en annen toppklubb og nå har Ajax-keeper Maarten Stekelenburg gitt beskjed om at han heller vil bli værende i Amsterdam enn å spille for Arsene Wengers mannskap, melder Sunday Express.

Men om ikke Shay Given ender i Arsenal, kan han fort bli den nye keeperen i Fulham. Londonklubben skal være meget interessert i Given og keeperen selv skal være bestemt på å spille for Mark Hughes igjen, skriver Mail on Sunday. Skulle Given ende opp i Fulham, kan det være løsningen på Wengers keeperhodepine, ettersom Schwarzer mest sannsynlig blir tilgjengelig for Arsenal.

West Ham skal være meget klare for å forsterke et vaklevorent forsvar. Hamburgs Guy Demel skal være av interesse for en prislapp på 15 millioner kroner, og de skal også være i konkurranse med Stoke for å sikre seg Portsmouths Marc Wilson, melder Sunday Telegraph. Også venstrebacken Siaka Tiene fra franske Valenciennes skal være på blokka til Avram Grant. Det er nesten en helt nye forsvarsfirer det...

Tidligere Arsenal-spiller Robert Pires kan være på vei tilbake til Premier League. Franskmannen forlot spanske Villarreal etter sist sesong og står fritt til å signere for en ny klubb. Han takket nei til kinesiske Shanghai Shenhua tidligere. Nå skal West Ham, Wigan og Bolton alle være interessert i spilleren, melder Sunday Express.

Craig Bellamy endte til slutt opp i Cardiff på lån fra Manchester City. Skulle Cardiff rykke opp til Premier League neste år vil overgangen mest sannsynlig bli gjort permanent, skriver News of the World.

Manchester Uniteds Paul Scholes har tidligere i sommer meddelt at han har brukt tid på å ta trenerkurs de siste årene. Nå melder News of the World at Scholes ønsker å ta en treneroppgave i barndomsklubben Oldham Athletic når spillerkarrieren tar slutt. Men med tanke på den glimrende starten Scholes har hatt på årets sesong, kan ta en stund før Oldham får glede av rødluggen.

Scholes var sentral da Manchester United slo West Ham lørdag. West Ham-manager Avram Grant kritiserte Uniteds midtbanedirigent for å takke nei til landslagsspill. Grant mener Scholes svikter landet sitt, skriver Daily Star.

Ifølge News of the World skal England-manager Fabio Capello ha snudd fullstendig i spørsmålet om David Beckhams landslagsframtid. Capello sjokkerte både Beckham og menigmann da han i et TV-intervju mer eller mindre avsluttet Beckhams landslagskarriere. Nå åpner imidlertid italieneren for at Beckham kan bli tatt ut, dersom formen viser seg å være bra nok. «Først må Beckham spille igjen, men døren er alltid åpen», sier Capello om LA Galaxy-spilleren som har vært ute med en akillesskade siden i vår.

Chelsea-manager Carlo Ancelotti innrømmer at han en dag kan komme til å være sjef i Real Madrid. Italieneren røper dette i boken sin, der han også omtaler Fabio Capello som gretten, skriver News of the World.

Aston Villa ledes for tiden av midlertidig manager Kevin MacDonald. Men dersom klubben ikke ansetter MacDonald som permanent sjef, kan det være duket for et comeback for Gerard Houllier i Premier League, skriver Sunday People.

Newcastles Steven Taylor kan bli ekskludert fra klubbens Premier League-tropp etter å uenighet med Newcastle om ny kontrakt, skriver News of the World.

Javier Mascherano nekter for at han streiket for å tvinge gjennom overgangen fra Liverpool til Barcelona, melder Sunday People.

Kilder: BBC m.fl.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Premier League

Mest lest på Sport

Annonsebilag