Søndagens Premier League-rykter

Foto: Frank Augstein (AP/Scanpix)

Blir det tysk inntog i United, likevel?

21.11.10 10:50

Vi begynner i den blå delen av Manchester, der det nærmer seg januar og åpning av overgangsvinduet - fotballens egen høytid. Supporterne har tydeligvis vært snille i år og dermed åpner den rike eieren pengesekken og donerer over 700 millioner kroner til spillerkjøp. Wolfsburg-spiss Edin Dzeko og Barcelonas Dani Alves er navn som står på klubbens ønskeliste.

Flere har også sneket inn «ny trener» på samme liste, men Sunday Mirror hevder at Roberto Mancini ennå sitter trygt. Han kan imidlertid pakke sakene sine å gå hvis City ikke kvalifiserer seg til Champions League i slutten av sesongen.

Enkelte spillere skulle ønske at en eventuell Mancini-exit skjedde før. Ifølge Mail on Sunday skal treneren ha kranglet heftig med fire spillere på treningsfeltet denne uken fordi de mener italieneren gir Mario Balotelli spesiell behandling og ekstra mye oppmerksomhet.

Kolo Toure har sett seg lei på kranglingen og maner spillerne til å holde kjeft og være venner, hvis ikke vil klubben aldri vinne noe.

I den rødere delen av samme by er det både mindre penger og drama. Ikke dermed sagt at United ikke er på utkikk etter forsterkninger. Klubben har blant annet snust litt på Benfica-back Fabio Coentrao, som en erstatter for en Patrice Evra - en spiller som kan komme til å forlate Old Trafford neste sommer.

Dessverre for Alex Ferguson er den pengesterke byrivalen, City, også interessert i Coentrao.

Gjeldstyngede United kan dermed komme til å måtte se slaget om 22-åringen tapt, med kommer nok ikke til å gi seg så lett når det kommer til Bastian Schweinsteiger. Bayern München-trener Louis van Gaal har gitt beskjed om at midtbanespilleren kan bli solgt til sommeren hvis han velger å ikke forlenge kontrakten, og det er ingen hemmelighet at Ferguson lenge har siklet på den tyske landslagsspilleren.

Bundesliga-klubben ruster til kamp, også de, og vil kjempe mot Aston Villa om Real Madrid-spiller Karim Benzemas signatur.

Villa ser også på Juventus-spissen Amauri, som vil koste klubben 45 millioner kroner, og Arsenals danske måljeger, Nicklas Bendtner.

Med to spisser inn må også noen ut. Hvem? John Carew kan være på vei til Blackburn og med det bli lagkamerat med Morten Gamst Pedersen.

Samtidig er Chelsea interessert i å sikre seg Blackburns Phil Jones, som en erstatter for en skadet John Terry.

Skaden til Terry kan holde ham borte fra gressmatta i mange måneder. Derfor er det også aktuelt å punge ut drøye 130 millioner kroner for Boltons Gary Cahill.

Og Chelsea har mer å bekymre seg for enn bare Terry. Folk på innsiden av klubben hevder at Carlo Ancelotti kan komme til å forlate klubben når sesongen er over, fordi det begynner å slå sprekker mellom treneren og klubbapparatet.

Tilbake til Birmingham og Aston Villa. Gérard Houllier, som hevder han føler seg levende igjen etter slitsomme år, dårlige signeringer og hjerteproblemer i Liverpool, kan nå komme til å lande en avtale med sin gamle klubb. Den går ut på at Ashley Young sendes til Anfield mot at Ryan Babel entrer Villa Park.

Liverpool har også vist interesse i Villas midtbanejoker, Stephen Ireland.

Roy Hodgson ønsker seg dessuten Xherdan Shaqiri, men er ikke alene. Både Arsenal og United har henvendt seg til Basel om vingspilleren, men nå kan det se ut til at Shaqiri er på vei til Inter Milan for 45 millioner kroner.

Dagens rykter viser altså at United sliter med å lande de avtalene de ønsker seg. Kanskje er det derfor veteranduoen Paul Scholes og Ryan Giggs nå tilbys ytterligere ett år som spillere på Old Trafford.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding)

Vi titter også innom Tottenham, der Niko Kranjcar gjør seg klar til å forlate White Hart Lane. Det ble lenge spekulert i om kroaten var på vei til Liverpool, men det kan nå se ut til at Kranjcar flytter til Tyskland og Hamburg i januar.

Også David Bentley kan være inne i sin siste tid som Spurs-spiller. Midtbanespilleren jaktes nemlig av Fulham.

Samtidig håper Harry Redknapp å kunne foreta et lite raid hos Newcastle. Både Jose Enrique og Andy Carroll skal være i kikkerten.

Sistnevnte kan imidlertid bli vanskelig å kare til seg, da Newcastles eier, Mike Ashley, insisterer på at Carroll ikke er til salgs.

Nicky Butt har derimot fått klarsignal til å forlate klubben, og kan komme til å signere med Sør-Kina, en klubb i Hong Kong, og med det sikre seg en ukeslønn på utrolige 1,5 millioner kroner.

Kilder: Sunday Mirror, imscouting, Metro, News of the World, Sunday Express, Sunday People, caughtoffside, Mail on Sunday.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.