Søndagens Premier League-rykter

Foto: JON SUPER (Ap)

Oljemilliarder på vei til Manchester United? Alex Ferguson kan bli like rik som naboen.

17.01.11 09:44

Manchester United-fans klager ustanselig over «økonomisk» doping i fotballen og da særlig på byrival Manchester Citys abnorme pengebruk. Ikke er de spesielt fornøyde med sine egne eiere, den amerikanske Glazer-familien, heller.

Nå kan «Red Devils» selv være på vei til å få tallrike oljemilliarder tilgjengelig. Kanskje får også United en nærmest utømmelig pengebinge til rådighet, dersom det stemmer at emiren i Qatar, Sjeik Hamad bin Khalifa al Thani, er nær ved å ta over eierskapet på Old Trafford.

Av andre nyheter hos United kan det meldes at den lettere helseplagede Owen Hargreaves nå vil bli tilbudt en avtale basert på spilletid for neste sesong. En annen spille med fyldig skadehistorikk, Michael Owen, skal være svært interessant for tidligere United-spiller og Sunderland-manager Steve Bruce.

Alex Ferguson skal på sin side være svært interessert i å sikre seg Barcelonas unge midtbaneanker Sergio Busquets til sommeren, mens Wes Brown kan være på vei til Tottenham ettersom Spurs ikke lyktes med å hente Phil Neville fra Everton.

Harry Redknapp uttalte tidligere i vinter at eventuelle nye spillere på White Hart Lane måtte ha noe ekstra å tilby hans mannskap. Newcastles Andy Carroll har utvilsomt noe å tilføre de fleste lag, og derfor skal Spurs være klare til å legge 230 millioner kroner på bordet for å hente den unge tankspissen til Nord-London.

Real Madrids Lassana Diarra kan også være på vei tilbake til London for å spille i sin tredje klubb i byen. Den tidligere Arsenal- og Chelsea-spilleren skal være på vei til Tottenham, der han skal erstatte en Wilson Palacios på vei ut. I tillegg skal Marseilles Gabriel Heinze også være aktuell for en retur til England. Også har er det Spurs som skal være interessert.

Hos nabo Arsenal ønsker Arsène Wenger å styrke det defensive, og nær sagt som vanlig er det flere landsmenn av franskmannen på ønskelista. Manchester Citys Patrick Vieira kan være på vei tilbake til gamleklubben, dog fordi han er tilbudt en trenerrolle av sin tidligere sjef. Blackburns Christopher Samba og Stephen N'Zonzi er også aktuelle for en overgang til Emirates.

Førstnevnte har uttalt at han ønsker seg bort fra Lancashire-klubben etter det plutselige managerskiftet før jul, mens N'Zonzi foreløpig ikke har imponert hos middelhavsfarerne fra Ewood Park.

Bolton-stopperen Gary Cahill ser ut til å glippe for Wenger, men Arsenal-manageren kan likevel få en engelskmann til klubben. Southamptons supertalent Alex Oxlade-Chamberlain skal nemlig være nær en avtale med «the Gunners».

Joey Bartons framtid i Newcastle synes imidlertid å være sikret. Han er nemlig villig til å gå med på lønnskutt for å bli på St. James' Park resten av karrieren.

Blackpools Charlie Adam har imponert mange denne sesongen. Nå skal kapteinen ha gitt beskjed om at han vil ønsker seg bort fra klubben. Manager Ian Holloway ser samtidig for seg at Plymouth-spiss Bradley Wright-Phillips kan forsterke angrepsrekka på Bloomfield Road.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242

(Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding)

Lenger øst i Lancashire hevder Blackburns nye eiere, indiske Venky's, at manager Steve Kean sitter trygt. Han skal angivelig få fullføre sin nysignerte kontrakt som varer i to og et halvt år. Kyllingprodusenten har også begynt å hente forsterkninger til klubben, og Birminghams Sebastian Larsson er blant dem som er blitt forespurt.

Larsson er imidlertid også sterkt ønsket hos Newcastle, men de siste rapportene går ut på at svensken har bestemt seg for å gå til skjærenes erkerival Sunderland. På Stadium of Light må man på sin side forberede seg på å måtte slippe midtbanetalentet Jordan Henderson. Manchester City står nemlig klar til å lokke 20-åringen bort fra hjembyen.

Hos City fortsetter ryddesjauen. For Emmanuel Adebayor sved det nok å få høre at Real Madrid trolig foretrekker den aldrende Hamburg-spissen Ruud van Nistelrooy når de skal hente inn en ny angrepsspiller. Togoleseren kan i stedet bli nødt til å ta til takke med en mindre attraktiv retur til Monaco.

Tribunesliter Micah Richards håper også på en exit fra City, men den pengesterke klubben vegrer seg for å selge. Grunn: Richards' tidligere klubb, Oldham, har krav på 20 prosent av en eventuell overgangssum.

Chelsea fortsetter sin jakt på Benficas David Luiz og skal være villige til å betale 240 millioner for midtstopperen. Mer overraskende er det at man vil bla opp 55 millioner for Tottenham-reserven Niko Kranjcar.

Liverpool fortsetter å søke etter spillere som kan tenke seg en overgang til kriseområdet Anfield. Ajax-spiss Luis Suárez skal være interessert, mens man også håper å overtale sin gamle manager Gérard Houllier i Aston Villa til å gi slipp på Stewart Downing. Floppen Milan Jovanovic ser imidlertid ut til å være ferdig hos de røde i Merseyside.

I minst like kriserammede Villa ønsker man nå å hente bunnrival West Hams spiss Frederic Piquionne. Samtidig håper Petter Vaagan Moens QPR at John Carew forsvinner fra Villa Park til West Bromwich. Det kan nemlig åpne for at lederlaget i Championship sikrer seg Ishmael Miller fra WBA.

Og når vi først er inne på the Championship, kan vi nevne at Steffen Iversen allerede kan få en ny spisskonkurrent i sin nye klubb. Evertons James Vaughan er nemlig ønsket som forsterkning i nedrykkstruede Crystal Palace.

(Kilder: Sportinglife, News of the World, The People, Daily Star Sunday, Sunday Mirror, Sunday Express, Mail on Sunday)

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242

(Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Fotball

Mest lest på Sport

Annonsebilag