Søndagens Premier League-rykter

Foto: AP/Scanpix

Duellene mellom Manchester United og Manchester City er mange. Blir José Mourinho den neste?

20.03.11 13:58

Ble lørdagen fin?
Fylt av både øl og vin?
Du er kanskje ikke helt nykter
Kos deg likevel med søndagens Premier League-rykter

- som ikke kommer på rim.

Men kommer, det gjør de.

Nå.

Det innledende navnet som får dagens første kaffekopp til å feste seg i vrangstrupen, er selvfølgelig Sir Alex Ferguson. Hva har hann funnet på nå, da? Faktisk ikke så mye av urovekkende karakter, kan Nettavisen forsikre, men det avsløres at skottens interesse i brasilianske Douglas Costa har nådd nye høyder. Manchester United prøvde å signere midtbanespilleren i 2010, uten hell.

En spiller som burde ha gode muligheter til å legge igjen underskriften sin på Old Trafford, er Premier Leagues toppscorer, Dimitar Berbatov. United-spissen sliter imidlertid med å komme til enighet med klubben han har spilt for siden 2008. Bulgareren ønsker å bli hos djevlene til fotballkarrieren er over, men Ferguson tilbyr kun en ny toårskontrakt til 30-åringen.

Kontraktstrøbbel har også Dani Alves. Barcelona-spilleren sliter med å komme til enighet med den spanske klubben, og har nå blitt gjort tilgjengelig for Manchester City.

Og de lyseblå fra Manchester kan finne på å importere mer kjøtt fra Spania. Klubben skal nemlig ønske å sikre seg suksesstreneren til Real Madrid, José Mourinho. Den portugisiske manageren ønsker på sin side å ta over Fergusons jobb i Citys byrival United.

Selv om godeste Fergie er en aldrende mann, er det ingenting som tyder på at han har lagt planer for pensjonisttilværelsen ennå. Sjansen er faktisk større for at Citys Roberto Mancini må gjøre nettopp det. Italieneren frykter at Mario Balotellis usportslige oppførsel utenfor gressmatta, kan være prikken over avskjeds-i'en.

«Bye bye» har også Liverpool-keeper Pepe Reina planer om å si. Kanskje. Spanjolen er i alle fall lei av å ikke spille for et topplag og truer med å forlate Merseyside når sommervinduet åpnes.

Kenny Dalglish jobber imidlertid hardt for å bygge opp igjen et raknet Liverpool. Nå ønsker legenden å hente inn Leighton Baines fra byrival Everton.

Liverpool kan også finne på å signerer Aston Villas Ashley Young og Wolverhamptons Matt Jarvis.

Og mens de røde fra Beatles-byen konsentrerer seg om å ikke falle til tabellens nedre halvdel, er Tottenham i ferd med å finne fram de ambisiøse målene. Harry Redknapp hevder at de i år kun fokuserer på fjerdeplassen, som sikrer mesterligaspill, men at de neste sesong går for trofeet.

Skal det skje må Jermain Defoe leite fram scoringsfoten. Noe han for så vidt har gjort, med 99 nettkjenninger for Spurs siden debuten i 2004. Mot West Ham lørdag hadde spissen imidlertid store problemer med å finne nettmaskene, og klarte ikke å score sitt 100. mål. Flaut, med tanke på at engelskmannen hadde på seg en trøye under drakta der det sto «100 GOALS».

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding)

At Arsenal kan miste sin største stjerne, kaptein Cesc Fabregas, er vel ikke lenger et rykte, men en historie som vi begynner å bli rimelig lei av at aldri ser ut til å ha noen ende. Rutinemessig informerer Nettavisen likevel om at Gunners vurderer (nei, har du hørt på maken?) å la spanjolen gå til Barcelona for drøye 450 millioner kroner.

Og siden vi allerede er i Spania, kan vi titten innom Santiago Bernabeu, der Emmanuel Adebayor oppholder seg på lån fra Manchester City. Togoleseren ønsker å sikre seg en permanent avtale med Primera Division-klubben, og har i den forbindelse klippet av seg flettene for å gi et bedre inntrykk.

Kilder: Sunday Mirror, News of the World, talkSPORT, Mail on Sunday, Sunday Express, Daily Telegraph.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.