*Nettavisen* Sport.

Søndagens Premier League-rykter

Foto: AFP/Scanpix

Manchester United vil hente legendesønn til Old Trafford.

10.04.11 17:17

Zinedine Zidanes sønn, Enzo, har siden han var svært ung vært en del av Real Madrids ungdomssatsing. Og skulle sønnen av den tidligere Juventus- og Real-stjernen ha et potensial i nærheten av det faren viste i løpet av karrieren, er det nok ikke så dumt å ta godt vare på unggutten. Søndag blir imidlertid Zidane den yngre satt i forbindelse med Premier League.

Ifølge tabloide Mail on Sunday er det Manchester United som vil hente Enzo Zidane til balløya. Sir Alex Ferguson skal i det minste følge talentets utvikling nøye.

En som imidlertid ikke skal være aktuell for Old Trafford-klubben er Juventus-spiller Claudio Marchisio. Midtbanemannen har den siste tiden blitt linket med en overgang til de røde, men ifølge italieneren selv, så skal dette være uaktuelt. Hovedårsaken skal være at Marchisio trives meget godt hos den «gamle dame», og ønsker å utrette store ting i Serie A-klubben.

En annen det har vært mye snakk om denne sesongen er Wayne Rooney. Først var spissen skadet, så ville han bort, mens han den siste uken har stjålet overskrifter for å føre et språk det engelske fotballforbundet mente var upassende. Tidligere United-legende Peter Schmeichel skal nylig ha uttalt at Rooney trolig ville passet bedre inn i en klubb som Real Madrid.

Heldigvis for Manchester United, så har den tidligere keeperkjempen kun ord og ikke innflytelse å by på, når det kommer til å bestemme Rooneys framtid.

Fra United beveger vi oss over til Manchester City, der det etter alle solemerker planlegges å bruke penger i sommer. De lyseblå har vært svært aktive på overgangsfronten de siste sesongene, og denne sommeren skal blant andre Tottenhams Gareth Bale stå på ønskelisten. City håper at et bud på rundt 30 millioner pund, kan overbevise Spurs om å selge.

I samme artikkel hevdes det videre at City ikke er den eneste klubben som jakter den walisiske vingen. Manchester United, Liverpool, Real Madrid og Inter skal også være interessert.

Men det stopper ikke opp med Bale. Også Arsenals stjerneskudd Jack Wilshere ryktes å være en av dem Roberto Mancini vil styrke troppen med foran neste sesong. Gode gamle News of the World hevder å vite at Eastlands-klubben skal være villig til å legge 40 millioner pund på bordet for midtbanemannen, og tilby ham en ukelønn på nærmere én million kroner.

Så da har vi altså Bale og Wilshere for en samlet sum av 70 millioner pund på lista til City. I tillegg skal Udineses Alexis Sanchez være en aktuell mann for den styrtrike klubben.

Chelsea på sin side svidde av store penger allerede i januarvinduet, og hentet blant andre Fernando Torres fra Liverpool. Den spanske stjernespissen har enn så lenge ikke være noen suksess på Stamford Bridge, og søndag nevnes det i sladrepressen at eier Roman Abramovitsj nå vurderer å kvitte seg med spilleren allerede til sommeren. En klype salt anbefales.

Om du lurer på hvor mange ganger Torres har funnet nettet for sin nye klubb, anbefaler vi for øvrig dette nettstedet: hastorresscoredforcheslea.com .

Tidligere bråkmaker Joey Barton har hatt en knallsesong for Newcastle, og tidligere denne uken lanserte midtbanemannen seg selv som et klart valg for landslaget. Til tross for det gode spillet, er det ikke sikkert Barton blir å finne i svarte og hvite striper neste sesong. Ifølge News of the World er partene nemlig ikke i stand til å bli enige om en ny avtale, slik spilleren ønsker.

Ryktene rundt Liverpools solide sisteskanse José Manuel Reina har vært mange i vinter, og spekulasjonene rundt målmannens framtid vil trolig bare øke fram mot sommeren, dette til tross for at spanjolen selv har gitt beskjed om at han ønsker å bli på Anfield. Søndag kan man lese at de røde vil prøve å hente tilbake Brad Friedel fra Aston Villa, om Reina forsvinner.

En annen det trolig vil bli blest rundt i sommer er Arsenals Nicklas Bendtner. Spissen har vært en smule misfornøyd med spilletiden i londonklubben og tyske Hamburg skal være ute etter dansken. Klubben skal være villig til å legge rundt 8 millioner pund på bordet for å sikre seg spissen, som har nettet åtte ganger for sin klubb i ligaen denne sesongen.

Til slutt skal det også nevens at tidligere Spurs-sjef Martin Jol kan gjøre comeback i Premier League neste sesong. Treneren skal være favoritt til å overta jobben i Fulham, om Mark Hughes skulle forlate klubben. Den tidligere Blackburn- og Manchester City-sjefen har blitt linket med flere klubber den siste tiden.

Kilder: BBC, Sportinglife, news of The World, Mail on Sunday, Sunday Express, Sunday Mirror.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag