Gå til sidens hovedinnhold

Southampton-trio på landslaget

Roy Hodgson med flere overraskelser i landslagstroppen.

England er klare for fotball-VM i Brasil neste år, og forberedelsene til mesterskapet starter allerede nå, med vennskapskamper mot Chile og Tyskland, for det engelske landslaget.

Torsdag tok Roy Hodgson ut troppen til disse kampene, og han hadde som vanlig et par overraskelser på lur.

Glitrende
Southampton-spillerne Adam Lallana og Jay Rodriguez er inne i troppen for første gang på lang tid, sammen med lagkamerat Rickie Lambert.

- Adam har vært med én gang tidligere, for lenge siden. Men han kom sent inn i troppen og spilte ikke, så vi så ham bare på treningene, sier Hodgson.

- Vi har selvsagt fulgt ham veldig tett, og jeg synes han har vært en sentral brikke hos Southamptons vei mot toppen denne sesongen. De spiller godt og han er en viktig brikke, så det var ganske åpenbart at jeg skulle ta ham ut, fortsetter han.

24-åringen har denne sesongen vært i glitrende form for overraskelseslaget, Southampton, og han står så langt denne sesongen med tre mål på ti kamper.

Lallana har aldri tidligere spilt landskamp for England, men han var en del av troppen mot Ukraina under fjorårssesongen.

Debutant
Rodriguez har tidligere spilt én kamp for det engelske u-21-landslaget, men har aldri tidligere fått prøve seg for A-landslaget.

Også Rodriguez har spilt glimrende for Southampton denne sesongen.

- Når det kommer til Jay Rodriguez, så er Danny Welbeck for tiden skadet. Vi håper og tror han vil bli klar til å spille, men jeg ser på Rodriguez som en som kan fylle Welbecks rolle, fortsetter han.

Også Liverpool-spiller Jordan Henderson har fått en plass i troppen denne gangen, etter at han har vært meget god for Liverpool så langt denne sesongen.

Det samme har Andros Townsend, som denne høsten har scoret sitt første mål for det engelske landslaget, samt imponert for Tottenham i Premier League.

Resten av troppen til England:

Keepere: Joe Hart, Fraser Forster, John Ruddy.

Forsvarsspillere: Leighton Baines, Gary Cahill, Ashley Cole, Kieran Gibbs, Phil Jagielka, Glen Johnson, Phil Jones, Chris Smalling, Kyle Walker.

Midtbane: Ross Barkley, Michael Carrick, Tom Cleverley, Steven Gerrard, Jordan Henderson, Adam Lallana, Frank Lampard, James Milner, Andros Townsend, Jack Wilshere.

Spisser: Jermain Defoe, Rickie Lambert, Jay Rodriguez, Wayne Rooney, Daniel Sturridge, Daniel Welbeck

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021