*Nettavisen* Sport.

Spania-ekspert om Torres-comeback: - Hele stadion ville ha revnet

COMEBACK: Fernando Torres skal snart i ilden igjen for Atlético Madrid.

Petter Veland tørr knapt drømme om at Fernando Torres gjør sitt comeback mot selveste Real Madrid.

03.01.15 21:48

Fernando Torres er tilbake i Atlético Madrid. Den bortkomne sønn er igjen funnet. I den røde og hvite delene av den spanske hovedstaden håper man at den gyldne gutten, «El niño de oro», på ny skal løfte klubben mot nye høyder.

Lørdag satt Torres på tribunen da klubben slo Levante 3-1 i den spanske ligaen. Onsdag møter Atlético erkerival Real Madrid. Det kan bli tidenes comeback for Fernando Torres, dersom han får muligheten mot de hvite naboene.

C-More-ekspert Petter Veland, som er den personen i Norge som følger spansk fotball tettest, synes det hadde vært gøy om Torres fikk sjansen mot erkerivalen.

- Det hadde vært moro om han fikk comebacket sitt der, på hjemmebane mot erkerivalen, som han aldri klarte å slå som Atlético Madrid-spiller forrige gang han var i klubben. Om han i tillegg kunne kommet innpå og scoret, så ville det blitt et drømmescenario for fansen. Da hadde stadion bortimot revnet, forteller Veland til Nettavisen.

Ville ventet
At debuten kommer allerede på onsdag mot Real Madrid, er Veland likevel litt skeptisk til. Han mener Torres bør trene med laget litt først, og at det kan være taktisk lurt å velge en lettere motstand i Torres' første kamp for klubben.

Klikk på bildet for å forstørre.

LA LIGA-EKSPERT: Petter Veland. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

- Jeg ville ventet litt, om jeg hadde vært trener. Det første man gjør blir husket mye bedre enn det man gjør i kampene som kommer etter. Dermed kan det være ødeleggende for Torres å få debuten i en så hard kamp, mot et Real Madrid-lag som virkelig har imponert denne sesongen. Mange av supporterne ønsker nok likevel å se han allerede i midtuka, forklarer Spania-eksperten.

Vil gi et stort løft til klubben
Fernando Torres, som var i den spanske hovedstadsklubben fra 2001 til 2007, ble utnevnt som kaptein for klubben allerede som 19-åring. Han scoret 82 mål for klubben på 214 kamper. I 2007 gikk ferden til Liverpool, hvor han fortsatte å score mål.

Etter å ha dratt til Chelsea i 2011, har det likevel gått tyngre for Torres. Han scorer ikke lenger like mange mål, og har nettopp hatt et mislykket opphold i AC Milan. Å vende tilbake til Atlético Madrid kan ha vært perfekt for Torres, mener Veland.

- Det er ingen andre steder han har større forutsetninger for å lykkes. Det er vanskelig å si hva som må til for at han skal lykkes. For min egen del forventer jeg ikke at han skal bli førstevalg og bøtte inn mål, men jeg regner han som tredjevalg etter Mario Mandzukic og Antoine Griezmann. I rollen som reserve tro jeg han absolutt vil være til nytte for Atlético Madrid. Bare ved å være tilstede i garderoben, vil Torres være med på å gi hele laget et løft, mener Veland.

Klikk på bildet for å forstørre.

UNG TORRES: Fernando Torres debuterte allerede som 17-åring for Atlético Madrid. Foto: Paul White (Ap)

Om Torres vil få mange sjanser for Atlético Madrid kommer både an på hvordan han selv presterer, og også hvordan nevnte Griezmann og Mandzukic gjør det. At Torres vil få en del kamper utover våren er det likevel ingen tvil om, skal vi tro Veland.

- Atlético Madrid har kamper, både i liga, cup og Champions League. Det vil bli rotasjon på laget. Fernando Torres vil komme til å få sine sjanser, da Atlético kommer til å spille 35-40 kamper bare dette halvåret. Spørsmålet er hvordan Torres benytter seg av sjansene sine.

Champions League er prioritet nummer én
Atlético Madrid ligger litt bak Barcelona og Real Madrid i årets La Liga, og Veland tror det blir tøft å gjenta ligamesterskapet fra i fjor, selv om de absolutt ikke skal avskrives.

Det Veland tror henger minst like høyt, og kanskje enda høyere, er en Champions League-tittel. I fjor tapte de finalen mot erkerival Real Madrid i ekstraomgangene, etter å ha ledet nesten hele kampen. Veland tror derfor at klubben i år vil satse aller mest på den europeiske cupen.

- Champions League henger nok aller høyest. De tok Barcelona og Real Madrid i ligaen i fjor - der er det litt «mission accomplished». I Champions League har de noe å revansjere. Jeg vil derfor tro de ønsker en seier der enda mer velkommen enn enda et seriemesterskap, dersom de måtte velge, tror Veland.

Atlético Madrids neste kamp, er som nevnt mot Real Madrid onsdag 7. januar. Deretter møter de Barcelona i hjemlig liga, før det er duket for returoppgjør i den spanske cupen mot Real Madrid 15. januar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag