Gå til sidens hovedinnhold

Spania frykter ikke historien

David Villa bryr seg bare om søndagens kvartfinale.

Spania har aldri slått Italia i et stort mesterskap, bortsett fra OL. Luis Aragones menn frykter likevel ikke de regjerende verdensmesterne foran søndagenes kvartfinale i årets fotball-EM i Østerrike og Sveits.

Følg kampen i vårt live-system kl. 20.45
Se kampen direkte på TV 2 Sumo

Ikke revansjoppgjør
Selv om spaniernes tidligere tap mot italienerne henger som en skygge over laget, mener den spanske stjernespissen David Villa at søndagens kamp ikke er noe revansjeoppgjør.

- Vi bryr oss ikke om historien. Vi bryr oss bare om søndagens kamp.

- Det stemmer at historien går i favør av Italia, men det er på søndag det gjelder. Hvis de ønsker å vinne må de spille bedre enn oss, sier Villa ifølge Reuters.

Valencia-spissen legger også vekt på at de fleste spillerne i dagens spanske mannskap ikke har spilt mot Italia i et stort mesterskap før.

- Det er annerledes denne gangen. Vi har mange unge spillere, som ikke er preget av historien på samme måte som tidligere generasjoner, sier spissen.

Brakk nesa
Et av de klassiske oppgjørene lagene imellom var kvartfinalen under VM i USA i 1994. Den gang vant Italia, etter at Roberto Baggio avgjorde kampen tre minutter før full tid.

Kampen huskes likevel av mange best for at Mauro Tassotti brakk nesa på den tidligere Barcelona-spilleren Luis Enrique. Den italienske forsvarskjempen ga spanjolen en kraftig albue i ansiktet inne i feltet.

- Jeg husker godt den kampen fra da jeg var ung. Det var et hardt slag i nesa, først og fremst for Luis Enrique, men også for hele Spania. Ikke bare tapte vi kampen, men vi fikk også en stjernespiller skadet på den måten, sier Villa.

Toppscorer
Villa har vært i kjempeform i årets mesterskap og er så langt turneringens toppscorer med fire fulltreffere.

- Jeg er veldig fornøyd med mine egne prestasjoner så langt i mesterskapet. Dette har vært viktig for meg siden jeg gikk glipp av mange kamper denne sesongen på grunn av skade.

- Jeg scorer på omtrent hver eneste sjanse jeg får og det er mye takket være at jeg har så mange fantastiske spillere rundt meg, sier storscoreren.

Spania og Italia braker sammen til EM-kvartfinale klokken 20.45.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken