*Nettavisen* Sport.

Spania-slakt: «En latterlig forestilling»

Regjerende europamester Spania er i hardt vær på hjemmebane etter å ha tapt sin første kvalikkamp siden 2006. Foto: Petr David Josek (Ap)

Regjerende europamester Spania er i hardt vær på hjemmebane etter å ha tapt sin første kvalikkamp siden 2006.

10.10.14 10:57

Vicente del Bosques mannskap måtte reise tomhendte hjem fra Slovakia fredag. EM-kvalifiseringskampen i Zilina endte med et særdeles overraskende 1-2-tap.

Da trekningen av EM-kvalifiseringsgruppene var klar, syntes Spania å ha fått en relativt enkel reise til sluttspillet i Frankrike i 2016. Etter to kamper er bildet et annet. Slovakia topper gruppe C etter to strake seirer, mens Spania deler andreplassen med Ukraina med sine tre poeng.

Bekymringsfullt for den spanske landslagssjefen er det også at Spania nå står med fire tap på sine seks siste kamper. I sommerens VM-sluttspill ble det tap for både Chile og Nederland i gruppespillet, og i august ble Frankrike for sterke i en privatlandskamp.

«Laget er blitt vant til å tape, på samme måte som en dårlig bokser blir vant til å treffe kanvasen», skrev storavisen AS fredag.

«En latterlig forestilling», lød oppsummeringen i avisen Sport, mens El Pais konstaterte at «Spania går fra ille til verre».

Særlig to spillere må tåle ekstra kritikk: Veterankeeper Iker Casillas og spissen Diego Costa. Førstnevnte imponerte ikke på Slovakias første mål torsdag, og Costa venter fortsatt på sin første landslagsscoring. Chelseas toppscorer har nå spilt seks kamper med flagget på brystet.

Ingen av de to spillerne uttalte seg til mediene etter torsdagens kamp. (©NTB)

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag