RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Spania sørger over Puertas død

Sist oppdatert:
Fotballverdenen rystes av dødsfallet til Antonio Puerta.

Spansk fotball er rystet av dødsfallet til Sevillas 22 år gamle venstreback Antonio Puerta, en av landets mest lovende fotballspillere.

Den spanske landslagsspilleren kollapset under lørdagens ligakamp mot Getafe, og ble brakt til sykehus. Tilstanden var svært kritisk, og tirsdag ettermiddag døde 22-åringen.

Det skjedde under to måneder før han skulle bli far.

Massiv støtte
- Han var en strålende fotballspiller og hadde en stor idrettsframtid, sier Joaquin Caparros, Sevillas tidligere trener og nåværende trener i Athletic Bilbao, til Radio Marca.

I de tre dagene som gikk mellom kollapsen på Sevillas stadion og til Puerta døde på Virgin del Rocio, fulgte hele Spania utviklingen tett gjennom media. Mange besøkte også Puerta på sykehuset.

Erkefienden Real Betis var blant de første som kom på besøk, mens andre besøkende ifølge Reuters var de tidligere lagkameratene Sergio Ramos (nå i Real Madrid) og José Antonio Reyes (nå i Atletico Madrid).

Tusenvis av e-postmeldinger fra supportere ble sendt inn til klubben.

Erkefiender
Sevilla har alltid hatt et anstrengt forhold til byrivalen Betis, og kanskje nettopp derfor varmer ordene fra Betis-eieren Manuell Ruiz de Lopera ekstra godt.

- Dette har vært en vond opplevelse for hele Sevilla, og totalt uventet. Det er viktig å se at rivaliseringen ikke betyr noe, og at alle er berørt av dette. Mine tanker er med Antonio, hans familie og Sevilla. Betis vil alltid støtte Sevilla, sa Lopera.

Puerta var i likhet med Ramos og Reyes et eksempel på det enestående ungdomsarbeidet som gjøres i Sevilla. Han debuterte i 2004/05-sesongen, og etablerte seg i førstelaget året etter som en anvendelig spiller. Puerta kunne spille både på venstreback og venstre midtbane.

Matchvinner
Hans heltestatus blant fansen ble selvfølgelig stor etter at han scoret det målet som sendte Sevilla til uefacupfinalen på bekostning av Schalke 04 i april 2006. Ingen av lagene hadde klart å score på 180 minutter, men 11 minutter ut i første ekstraomgang på Sanchez Pizjuan stadion i Sevilla satte Puerta inn det avgjørende målet.

Sevilla vant finalen mot Middlesbrough 4-0, og forsvarte også uefacuptittelen ved å beseire Espanyol på straffespark tidligere i år. Puerta bidro også til at Sevilla vant den spanske cupen i juni.

Han debuterte på landslaget med tapet for Sverige i oktober i fjor. Selv om Antonio Puerta bare sto bokført med én landskamp, var han regnet som en spiller for framtiden på den internasjonale scenen. Flere toppklubber fulgte også utviklingen hans nøye.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere