RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spanias fotballforbund stopper serien

Sist oppdatert:
Madrid (NTB-Reuters): Spanias fotballforbund (RFEF) har besluttet å stoppe alle nasjonale turneringer fra lørdag 16. mai som følge av en konflikt med myndighetene.

Det meldte forbundet på sitt nettsted onsdag kveld. Det kan blant annet ramme de to siste serierundene i La Liga og cupfinalen.

Forbundet har flere ankepunkter mot myndighetene, som i en uttalelse beskyldes for «respektløshet». Misnøyen gjelder spesielt en ny lov som ble vedtatt nylig og innebærer at TV-rettigheter i Spania heretter skal selges under ett og inntektene deles mellom klubbene. Til nå har klubbene forhandlet fram sine egne avtaler, noe som har gagnet de største og mest populære klubbene som Real Madrid og Barcelona.

Forbundsledelsen er særlig opprørt over ikke å ha blitt konsultert i prosessen med den nye loven. Det samme gjelder spillerforeningen (AFE), som tidligere i uken truet med streik.

– AFE har hatt møte med oss, og spillerne støtter opp om deres standpunkt, sa Barcelona-stjernen Lionel Messi i en uttalelse.

Avgjørelsen om å melde stopp i alle nasjonale turneringer, noe som ifølge RFEF kan påvirke 30.000 kamper og 600.000 spillere, kan oppfattes som et forhandlingsutspill.

– Igjen gjentar vi vårt tilbud om dialog med myndighetene, meldte RFEF på sitt nettsted etter et styremøte onsdag.

Nest siste serierunde i La Liga skal etter planen spilles neste helg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere