*Nettavisen* Sport.

Spanias fotballforbund stopper serien

Madrid (NTB-Reuters): Spanias fotballforbund (RFEF) har besluttet å stoppe alle nasjonale turneringer fra lørdag 16. mai som følge av en konflikt med myndighetene.

07.05.15 08:26

Det meldte forbundet på sitt nettsted onsdag kveld. Det kan blant annet ramme de to siste serierundene i La Liga og cupfinalen.

Forbundet har flere ankepunkter mot myndighetene, som i en uttalelse beskyldes for «respektløshet». Misnøyen gjelder spesielt en ny lov som ble vedtatt nylig og innebærer at TV-rettigheter i Spania heretter skal selges under ett og inntektene deles mellom klubbene. Til nå har klubbene forhandlet fram sine egne avtaler, noe som har gagnet de største og mest populære klubbene som Real Madrid og Barcelona.

Forbundsledelsen er særlig opprørt over ikke å ha blitt konsultert i prosessen med den nye loven. Det samme gjelder spillerforeningen (AFE), som tidligere i uken truet med streik.

– AFE har hatt møte med oss, og spillerne støtter opp om deres standpunkt, sa Barcelona-stjernen Lionel Messi i en uttalelse.

Ligaen sier derimot at den betrakter fotballforbundets beslutning om å stoppe seriespillet som ugyldig.

– RFEFs avgjørelse er ikke gyldig fordi det er LFP som har autoritet til å organisere proffkamper, heter det i en uttalelse fra ligaen.

Avgjørelsen om å melde stopp i alle nasjonale turneringer, noe som ifølge RFEF kan påvirke 30.000 kamper og 600.000 spillere, kan oppfattes som et forhandlingsutspill.

– Igjen gjentar vi vårt tilbud om dialog med myndighetene, meldte RFEF på sitt nettsted etter et styremøte onsdag.

Nest siste serierunde i La Liga skal etter planen spilles neste helg. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag