Spansk dobbel til fire ganger pengene

Foto: AFP PHOTO / CRISTINA QUICLER

Det drar seg til Spania og vi setter vår lit til to formsterke hjemmelag. Sjekk vårt oddstips

11.05.11 13:18

Det er en formidabel meny på onsdagens langoddsprogram. 26 av onsdagens 75 spilleobjekter er hentet fra NM i fotball for menn og 2. runde der. I tillegg spilles det viktige oppgjør både i Frankrike og i Spania der spesielt sluttstriden er vidåpen enda. Og ellers er listen krydret med eksotiske innslag fra både Island og Copa Libertadores fra Sør-Amerika.

Sportspills meny onsdag:
Oddstips: Vi spiller sterke hjemmelag i cupen
Tippetips: Norsk cup for alle penga

Lesertips: Lesernes oddstips onsdag
V4 Øvrevoll: Spill galopp til lunsj

I dette oddstipset konsentrerer vi oss utelukkende om Primera Division der det fortsatt er mange lag som er involvert i bunnstriden.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser på nett

Vi starter med en kamp som starter kl 22, oppgjøret mellom Osasuna og Sevilla. Hjemmelaget fightet heroisk mot et litt uopplagt Barcelona tredje sist, men måtte tilslutt tåle et 0-2 tap på Camp Nou. Uansett ble vi litt imponert over hvor godt Osasuna orket å stå opp i den kampen, og for oss som så Osasuna i den kampen er det ikke veldig overraskende at de har tatt to strake seire etter det.

Først tok Osasuna en velfortjent og sterk hjemmeseier over Valencia og søndag kom bortesvake Osasuna tilbake fra å ha ligget under 1-0 til å vinne 3-1 borte mot Zaragoza. Hjemme i Pamplona står Osasuna med sterke 8-6-3, men selv med to strake seire er det bare to poeng ned til Zaragoza på øverste nedrykksplass. Med tre serierunder igjen og Getafe (som også er veldig involvert i bunnstriden) borte neste gang og avslutning mot Villarreal hjemme, vil tre poeng i kveld sende Osasuna et langt steg vekk fra nedrykk. Gode Nekounam er suspendert, i hans sted spiller trolig Vadocz. Trolig lagoppstilling i kveld: Ricardo, Nelson, Sergio, lolo, Monreal, Punal, Vadocz, Damia, Camunas, Cejudo, K. Sola

Skaderammede Sevilla ligger på sjuendeplass og har sju poeng opp til Villarreal på fjerdeplass (som gir Champions League-kvalik). I Spania er det slik at femte- og sjetteplass gir plass i Europa League, men vi har ingen tro på at Sevilla lar seg motivere av en eventuell plass her. Sevilla deltok i årets Europa League, uten å prioritere den i særlig grad.

Jesus Navas, Romaric, Fernando Navarro, Caceres og Rakitic er noen blant mange skader og borte har ikke Sevilla bedre enn 6-3-8 og formen viser moderate 2-1-2 på siste fem og 2-6 hjemme for Real Madrid lørdag kveld hjalp neppe på selvtilliten. Trolig lagoppstilling i kveld: J. Varas, S. Sanchez, Fazio, Escude, Dabo, Perotti, Medel, Renato, D. Capel, Negredo, Kanoute.

Norsk Tipping betaler 2,05 for hjemmeseier i Pamplona og vi kjøper uten "tvekan". Kampen kan spilles som singel, men vi kombinerer med hjemmesterke Real Sociedad som tar imot Zaragoza. Ettersom Deportivo La Coruna vant sin hjemmekamp mot Athletic Bilbao tirsdag kveld, er Zaragoza under streken før kveldens kamp, mens hjemmelaget Real Sociedad kun ligger to poeng foran.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser på nett

Real Sociedad står med sterke 10-1-6 hjemme og vil med tre poeng i kveld, ta et langt og viktig skritt bort fra nedrykksstriden. Vår egen Vadim Demidov storspiller i midtforsvaret til Sociedad, og i forrige hjemmekamp tok Real Sociedad skalpen til selveste Barcelona. Lørdag ble det dog 0-3 tap borte for sterke Valencia, men det var ikke overraskende da Sociedad har tatt 31 av sine 41 poeng på eget gress. På mannskapsfronten ser det bra ut, kun Joseba Llorente er ute med skade. Sannsynlig lagoppstilling i kveld: Bravo, C. Martinez, Demidov, M. Gonzalez, La Bella, D. Rivas, Aranburu, X. Prieto, Zurutuza, Griezmann, Tamudo

Zaragoza tok skalpen til Real Madrid borte nest sist, men kom voldsomt ned på jorden i helgen ved å tape 1-3 hjemme for bortesvake Osasuna. I den kampen ble den meget solide midtstopperen Carlos Diogo skadet. Landslagsstopperen fra Uruguay har startet i 32 av lagets 35 kamper denne sesongen og kommer til å bli savnet i kveld. I tillegg er et par mann ute fra før. Borte har Zaragoza kun vunnet to kamper (totalt 2-6-9). Sannsynlig lagoppstilling onsdag: Doblas, Lanzaro, Jarosik, D. Silva, Paredes, Gabi, Ponzio, Lafita, Ander, Boutahar, Uche

Vi har god tro på hjemmelaget her og H'en betales med 1,95. Vi spiller dermed hjemmeseire til Real Sociedad og Osasuna i en dobbel.

Spilleforslag 2 onsdag (totaltodds 4,00 og innsats kr 100):
Kamp 45 Real Sociedad - Real Zaragoza 1,95 2,95 3,10
Kamp 72 Osasuna - Sevilla 2,05 2,90 2,90
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Andre vurderinger onsdag (de norske cupkampene er omtalt i tippetipset og et eget oddstips):
- Inter leder 1-o etter første semifinalekamp i Coppa Italia og er altså i finale med uavgjort i kveld hjemme mot Roma. 1,75 for hjemmeseier er slapt mot et Roma-lag som har med både de Rossi og Perotta i kveld og stiller med et sterkt lag
- Vi "brente nesen" på Hercules hjemme mot Racing Santander søndag og det hjalp lite at Hercules totalt dominerte den kampen. I kveld er det absolutt siste sjanse for hjemmelaget som nok må vinne sine tre siste kamper for å overleve (og selv det trenger ikke være nok). Uansett så må det være bra sjanse for tre poeng i kveld mot bortesvake Mallorca
- Toulouse og Valenciennes trenger begge poeng i nedrykksstriden og begge lag er trolig veldig fornøyd med uavgjort. Kan prøves til 2,80 i odds
- Mye fravær på Lyon i kveld, som nok innser at kampen om gullet er over ettersom Lille vant i går kveld (sju poeng opp til Lille med seier i kveld og kun tre serierunder igjen etter denne). Auxerre får fire poengs forsprang ned til Nancy på øverste nedrykksplass med poengdeling i kveld.
- Så er det bare å beklage at ikke Norsk Tipping har gjort dagens to kvartfinaler i ishockey-VM mer spilltriggende og satt handicapodds på kampene. Nå er både Tsjekkia og Sverige (begge til 1,35) priset så lavt at spill blir helt uinteressant på disse.
- Barcelona kommer med hele stjernegalleriet i kveld borte mot Levante, men oddsen gjør spill også her uinteressant
- Vi noterer også svært laber odds på Villarreal som blir nummer fire nesten uansett. 1,50 på B er ikke mye å bry seg om.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.