RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Spansk fotball i bitter radiostrid

Sist oppdatert:
Les om den utrolige krangelen her.

Konflikten mellom Spanias fotball-liga (LFP) og spanske radiokanaler ble trappet opp onsdag. LFP erklærte at radiostasjoner heretter må betale for å dekke pressekonferanser.

Ligaen krevde ved starten av forrige sesong at radiostasjoner som ønsker å overføre kamper må betale for rettighetene til dette slik TV-kanaler må betale for rettigheter til sine overføringer.

Radiokanalene nektet å betale og ble følgelig stengt ute fra flere arenaer.

I april grep myndighetene inn og besluttet at radiokanalene kan pålegges å betale for kommentatorplassene sine, men at det ikke kan kreves betalt for rettigheter til overføring. LFP nektet imidlertid å gi seg med det.

Onsdag erklærte en talsmann for LFP at myndighetene kan pålegge dem å la radiokanaler overføre kampene, men at det ikke er noe i loven som forbyr dem å ta betalt for tilgang til pressekonferanser og intervjusoner.

- Vi følger loven ved å la radiostasjoner dekke idrettsbegivenheten, men vi mener at pressekonferanser ikke er en del av begivenheten, og dermed omfattes den ikke av loven som påbyr tilgang, sa han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere